Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Óriási csatában jött a győzelem, a továbbjutás kapujában a MÁV Előre Foxconn Nyomtatás E-mail
Írta: MÁV Előre Foxconn kommunikációs csapata   
2024. március 20.
Idegenben is legyőzte a MÁV Előre Foxconn a Kecskeméti RC csapatát a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén, így már csak egy győzelemre van az elődöntőbe jutástól.

 

 

Omar Pelillo legénysége a székesfehérvári 3-1-es sikerét követően önbizalomtól telve érkezett a két együttes második találkozójára a rájátszásban. Az argentin mester az előző mérkőzéshez képest egy helyen változtatott kezdő hatosán, Tomas Dileo helyett Szabó Vilmos kapott lehetőséget.

Az összecsapás elején a vendégek hamar magukhoz ragadták az irányítást, de hosszú ideig nehezen tudtak elszakadni riválisuktól. Az áttörés 15-15-nél jött meg, amelyet követően 16-21-nél már ötpontos volt a fehérvári előny. Pesti Marcell és Christian Janke jelentősen kivette a részét a ponttermelésből, még úgy is, hogy az amerikait egy időre Boa Szabolcs váltotta. Végül hárompontos különbséggel húzta be a szettet a MÁV Előre.

A második felvonásban éledeztek a házigazdák, akiknek ugyan 11-8-ról ugyan szép lassan elolvadt az előnye, de még 21-20-nál is reménykedhettek a sikerben. Ekkor azonban Redjo Koci két lélektanilag fontos pillanatban megszerzett pontjával a kék-fehérek újra belelendültek, és a továbbiakban már csak egyetlen pontot veszítettek.  

Hibába harcolta ki a 0-2-es előnyt a MÁV Előre, a holtponton nem esett túl a csapat. A harmadik játszmában egymás után hat hibát produkáltak a vendégek, amelyből már nem tudtak visszajönni, míg a negyedikben bár a 6-0-s horrorkezdésből felálltak, 15-15 után a kecskemétiek táltosodtak meg, ezzel kikényszerítve a döntő szettet.

A végjátszmára mindkét fél feltüzelte magát. Minden pontot harci kiáltások kísértek. A Kecskemét 9-9-ig vezetett, onnantól pedig a tavalyi ezüstérmes újra átvette az irányítást. 13-14-nél még meccslabdát hárítottak a hazaiak, a következő két pontot és a találkozót azonban Pesti pontos és Kecskeméti pontatlan ütésének köszönhetően a vendégek nyerték.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Pesti Marcell volt, 26 ponttal.

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen egy esetleges győzelemmel a Kecskemét egyenlíthetett volna. Nagyon jól játszottunk az első két szettben, ami egy kicsit túlságosan is megnyugtatott minket. Csökkent a játékunk intenzitása és megnőtt a hibák száma. Persze ez nem von le semmit az ellenfelünk érdemeiből, megnehezítették a dolgunkat. Ahogy jött fel a Kecskemét, a játékosok egyre idegesebbek lettek, de szerencsére mentálisan rendkívül erős a csapat. A fiúk az ötödik szettben pontról pontra harcolták ki a sikert. Bár ezt a mérkőzést rövidebbre is zárhattuk volna, a végén mindig a győzelem számít. A lényeg, hogy a játékosok a végletekig küzdöttek. Azon kell dolgoznunk, hogy az első két szettben nyújtott teljesítményt a végéig fenn tudjuk tartani” – nyilatkozta Omar Pelillo, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

Győzelmével a MÁV Előre Foxconn 2-0-ra vezet a párharcban, így csupán egy siker választja el az elődöntőtől. A két csapat legközelebb március 22-én pénteken játszik egymással Székesfehérváron.

 

Kecskeméti RC – MÁV Előre Foxconn 2-3 (-22, -22, 21, 19, -14)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Kecskeméti RC: Boldizsár, Gacs, Török S., Farkas, Kecskeméti, Varga. Csere: Bogdán (liberó), Török Zs. (liberó), Mócza, Dinnyés, Nagy. Vezetőedző: Deák Márk.

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Eke, Koci, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Boa, Tomanóczy, Fazekas, Szávai, Dileo. Vezetőedző: Omar Pelillo.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >