Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nyílt hétvégén mutatkozik be a Vidi Múzeum a Sóstói Stadionban
Nyílt hétvégén mutatkozik be a Vidi Múzeum a Sóstói Stadionban Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina   
2024. március 21.
Az év elejétől Székesfehérvár Önkormányzata átvette a Sóstó Stadion bejárata mellett található Vidi Múzeum üzemeltetését, szakmai működtetéséért a Székesfehérvári Turisztika Közhasznú Nonprofit Kft. felel. A múzeum kis átalakítás után, jegyértékesítéssel kiegészítve már látogatható állandó nyitvatartási idejében, keddtől szombatig 9.00 és 17.30 óra (ebédidő: 12.30-13.00) között. Az igénybe vehető szolgáltatásokkal és a Kölyök klub kínálta lehetőségekkel most az ingyenes nyílt hétvégén is találkozhatnak a résztvevők.

 A nyílt hétvége keretében fehérvári futball-legendák is fogadják március 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap a Vidi Múzeumban mindazokat, akik ellátogatnak e különleges gyűjtemény helyszínére. Kupák, zászlók, szignózott mezek, a pályán koptatott futballcipők, érmek és még sok egyéb emléktárgy mesél a székesfehérvári futballcsapat nagyszerű történelméről. A „legendás” tárlatvezetések mellett szombat délelőtt Stoplival is találkozhatnak az előre regisztrálók, egy rövid Stadiontúra ízelítőn. Mindezek mellett játékos múzeumi felfedezésre, vidis arcfestésre, csillámtetoválásra, ügyességi és sportversenyekre várják a szurkolókat, családokat, a Vidihez kötődő, történelme, sikerei iránt érdeklődőket. A részvétel ingyenes, de a stadiontúrák regisztrációhoz kötöttek: a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre várják a jelentkezéseket.

A Székesfehérvári Turisztika Közhasznú Nonprofit Kft., szándékai szerint a Sóstó Látogatóközponthoz hasonló, mozgalmas, színes közösségi teret hoz létre a Vidi Múzeumban is. A Látogatóközpont működtetésével már bizonyította, hogy Székesfehérváron óriási az igény a beltéri, családos, természethez és aktív kikapcsolódáshoz köthető programok iránt. 

„2019 óta üzemeltetjük a Sóstó Látogatóközpontot, ahol mostanra évi több mint 300 programot bonyolítunk, melyekre csak tavaly 8 ezer résztvevő érkezett. Célunk, hogy a Vidi múzeumban is élettel teli közösségi helyet hozzunk létre, ahová szintén szívesen jönnek az emberek” – fogalmazott F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztika Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hasonlóan tehát a Sóstó Látogatóközponthoz, a Vidi Múzeumban is elérhetővé válnak olyan szolgáltatások és lehetőségek, amelyek a helyi futballrajongókon túl egy sokkal szélesebb kört szólítanak meg. Ennek jegyében újult meg a stadion Kölyök klubja, amely mostantól átalakított berendezéssel és miliővel, focis tematikával várja a programokra érkező csoportokat. A március 23-24-i nyílt hétvégén az új vidis közösségi tér is megtekinthető, várnak mindenkit szeretettel az 1984-85-ös UEFA kupadöntős csapatának egykori tagjai - Szabó József, Csongrádi Ferenc, Borsányi István és Wittmann Géza -, valamint Stopli és a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >