Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tavaszünnep a Városi Piacon
Tavaszünnep a Városi Piacon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 21.
Tavasznyitó ünnepséget rendez a Fejér Megyei Gazdakörök Szövetsége és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. március 21-én, csütörtökön a Városi Piacon. Színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt 8 órától 12 óráig. A szervezők szeretnék, hogy minél többen megismerjék a vármegyében élő és gazdálkodó termelőket, betekintést kapjanak a kereskedők életébe és megtudják, milyen munkafolyamatok során jutnak a különböző termékek az asztalokra.

 

 

Húsvéti fánkkóstolóval, a tudatos vásárlás témakörében tartott, interaktív előadással, kisállatbemutatóval és a közelgő ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket a Városi Piacra március 21-én. Csütörtökön délelőtt 8 és 12 óra között rendezi meg a Fejér Megyei Gazdakörök Szövetsége a Városgondnoksággal közösen a Tavaszünnep című rendezvényt.

A délelőtt során szó lesz többek között a tudatos vásárlásról, az érdeklődők megismerhetik a gombaszakértő munkáját, az ABA Egyesület tagjai bemutatják, hogyan készül a hagyományos húsvéti fánk, amelyet természetesen meg is kóstolhatunk. A piac kereskedői betekintést engednek tevékenységükbe, a látogatók megkóstolhatják az eladásra kínált portékákat, megismerkedhetnek a tej és tejkészítmények útjával, valamint a házi savanyúság készítésének rejtelmeivel. A Borbás kert szeretettel várja a vármegye minden diákját az Iskola Zöldség Gyümölcs Program keretein belül piac látogatásra, zöldségek kóstolására, és a gyümölcslégyártás folyamatának megismertetésével.

A Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága kézműves foglalkozással várja a kicsiket, akik Viasz Zoltánnal népi hangszereket készíthetnek, a virágkötők a húsvéti dekorációk elkészítéséhez adnak ötleteket, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete kisállat bemutatót tart, míg dr. Gyetvai Béla főorvos életmód tanácsadással és vérnyomásméréssel várja az eseményen résztvevőket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >