Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Ének-gitár duó a márciusi Jazzpénteken
Ének-gitár duó a márciusi Jazzpénteken Nyomtatás E-mail
Írta: Skrobák-Kovács Réka   
2024. március 22.
Horváth Cintia és Möntör Máté ének-gitár duójával folytatódik az SZKKK Jazzpéntekjeinek sorozata, továbbra is az Öreghegyi Közösségi Házban. Március 22-én, pénteken 19 órakor a már két lemezt is megjelentetett fiatalok állnak a jazzkedvelő közönség elé.

 


Horváth Cintia (S ï n t h ï a) magyar jazzénekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte jazzénekes diplomáját, előadásait egyszerre jellemzi a derűs nyugalom és a határozott erő. Mindig is vágyott új inspirációkra, így kipróbált már számtalan stílust, ritmust, műfajt. Szerinte a művész legfontosabb tulajdonsága, a zene és a zenésztársak szeretete, valamint a kíváncsiság és az érdeklődő szellem megtartása.

Möntör Máté jazzgitár előadóművész a Snétberger Zenei Tehetség Központ és a Zeneakadémia falai között tanult. Inspirációját a modern jazz, a klasszikus zene és a blues egyaránt befolyásolja. Aktív résztvevője a kortárs-zenei előadásoknak, mainstreem jazz koncerteknek, színházi- és popzenei produkcióknak, valamint számos lemezfelvétel közreműködője is. Gitárjátékával Európa-szerte találkozhatott a közönség.

Az énekes-jazzgitáros duó 2022-ben adta ki első lemezét, mely a jazztörténet klasszikusaiból áll, néhány hónappal később pedig már a saját szerzeményeiket tartalmazó lemez is elkészült, így Székesfehérváron mindkettőről hallhatunk majd dalokat.

A koncertre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon válthatók belépőjegyek, személyesen pedig a koncert előtt, a helyszínen lehet belépőt vásárolni, amennyiben elővételben nem kel el minden jegy.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >