Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Együttműködési szerződést kötött a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia és a Gridiron Imports Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. március 26.
Megalakulása után rögtön egy meghatározó együttműködési szerződést kötött a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia. Hétfőn délelőtt a tengerentúli Gridiron Imports Foundationnal kötött kizárólagos partnerséget, ami az Enthroners legtehetségesebb ifjú játékosai számára megnyithatja a kaput az Egyesült Államok középiskoláiba és egyetemeire.

 


A magyarországi amerikai futball jövőjét is alapjaiban határozhatja meg az az együttműködési megállapodás, amit hétfőn délelőtt a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia és a Gridiron Imports Foundation kötött. A felek a First Field rendezvénytermében írták alá azt a megállapodást, ami szerint a székesfehérvári Akadémia lesz a Gridiron Imports első, hivatalos európai partnere. Az Alapítvány már eddig is számos játékost közvetített ki Európából az Egyesült Államokba, Székesfehérvárról például Hudák Gergelyt, aki egy jónevű virginiai középiskolában fejlődhetett tovább. Hudák több egyetemi csapat figyelmét felkeltette, végül a nagynevű Ivy League-ben szereplő Dartmouth csapatát választotta. Szintén Székesfehérvárról került a Tennesse állambeli Baylor középiskolába Rendessy Bálint is, aki azóta a Sewanee Tigers egyetemi csapatának játékosa lett.

A jövőbeni kooperáció alapján, az Akadémia és a Gridiron Imports Foundation szoros együttműködésben dolgozik, így a Chris Adamson ügyvezető által irányított Alapítvány szakemberei folyamatosan monitorozzák és elemzik az egyetlen magyarországi amerikai futball Akadémia játékosait, akik közül a legügyesebbek amerikai középiskolákba, egyetemekre és különböző egyetemi próbajátékokra kerülhetnek ki.

Fontos, hogy a jövőben a Gridiron Imports edzőtáborokat is szervez majd a First Fielden, ahol Európa legjobb játékosai mutathatják meg tudásukat a tengerentúli szakemberek számára. Az idei edzőtáboron Justin Fields és Chris Wilkins volt a meghívott vendég. A megállapodásnak köszönhetően ezeken az edzőtáborokon az Akadémia játékosai kedvezményesen vehetnek majd részt.

A Gridiron Imports nem csak edzőtáborokon, hanem virtuális meetingeken, workshopokon való részvételre is lehetőséget biztosít a fehérvári Akadémia játékosainak. Az Alapítvány kiterjedt kapcsolati hálójának köszönhetően számos, a sportág legmagasabb szintjein, az NCAA első osztályában és az NFL-ben dolgozó szakemberrel tart kapcsolatot, akiknek előadásain az Akadémia játékosai és edzői rendszeresen részt vehetnek majd.

Ugyan a Gridiron Imports jó viszonyt ápol Európa több csapatával is, hivatalos partnerként azonban elsőként a Fehérvár Enthroners Futball Akadémiát ismerik el. Korábban ilyen megállapodásra még nem volt példa, és miután a szerződés kizárólagos, hazánkban egyedül az Enthroners Futball Akadémia lesz a Gridiron Imports Foundation hivatalos futballszakmai partnere. A megállapodás jelentőségét jól mutatja, hogy Chris Adamson ügyvezető mellett Immo Osterkamp európai igazgató is személyesen utazott Székesfehérvárra, hogy aláírásukkal lássák el a dokumentumokat.

Óriási mérföldkő tehát ez a magyar amerikai futball történetében, egyben hatalmas lehetőség a fehérvári Akadémia fiataljai számára, akikhez nyugodtan mondhatjuk: immár kézzel fogható közelségbe került az Egyesült Államokbeli szereplés.

Dr. Trembulyák Péter, a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia elnöke úgy fogalmazott: ez az együttműködés az alapköve annak a munkának, amit a következő években szeretnének elvégezni. Az elnök elmondta, hogy jellemzően az általános iskolás felsőbb korosztályokat szeretnék, ha csatlakoznának az Akadémia képzéseihez, ahol jelenleg is az ország legfelkészültebb edzőivel dolgozhatnak.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen ez egy remek lehetőség nekünk is, hogy még több fiatalt juttathassunk el az Egyesült Államokba.” – fogalmazott Chris Adamson, a Gridiron Imports Foundation elnöke, aki lenyűgözőnek találta a székesfehérvári körülményeket. Az elnök állítása szerint olyan embereket ismert meg az Akadémián, akik igazán elhivatottak a sportág felé, és ez látszik az eddig elért eredményeken is. Chris Adamson biztos abban, hogy a jövőben sok olyan tehetséges, fiatal játékossal fognak együtt dolgozni Fehérváron, akik nem riadnak vissza a kemény munkától

Joe Ashfield, a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia szakmai igazgatója a tökéletes házasságként jellemezte a kapcsolatot. Elmondta, hogy amikor felmerült a külföldi partnerkapcsolatok jelentősége, rögtön a Gridiron Imports neve ugrott be, akikkel mindenképpen szerettek volna együttműködni. A szakmai igazgató nem csak a leendő játékosokat biztatta arra, hogy csatlakozzanak az Akadémiához, de a szülőket is biztosította róla, hogy kiemelkedő szakemberek figyelme mellett, tervezhető, hosszútávú sportkarrier várhat a fiatalokra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >