Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Március a gyógytorna jegyében – klubfogalkozást tartott a Cukorbetegek Egyesülete
Március a gyógytorna jegyében – klubfogalkozást tartott a Cukorbetegek Egyesülete Nyomtatás E-mail
Írta: FEMECE   
2024. március 28.
Kedden tartotta márciusi klubfoglalkozását a Fejér Vármegyei Cukorbetegek Egyesülete (FEMECE) az Öreghegyi Művelődési Házban. Ezúttal a gyógytorna és a húsvétváró finomságok voltak terítéken.

 


Minden hónapban legalább egyszer összegyűlnek a Fejér Vármegyei Cukorbetegek Egyesülete (FEMECE) tagjai, fő bázisuk az SZKKK Öreghegyi Közösségi Háza. Aktuális témák köré szervezik klubfoglalkozásaikat, amelyekkel segítenek egymásnak és bővítik ismereteiket is a cukorbetegséggel élők számára kiemelt területeken.

A márciusi összejövetel előadója Fábián Árpád, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda gyógytornásza volt, aki előadásában rendkívül hasznos tudnivalókkal látta el hallgatóságát. Szó volt többek között arról, hogy naponta, illetve hetente mennyi és milyen testmozgást célszerű végeznie az idősebb korosztálynak, milyen a helyes ülés, milyen mozgás ajánlott, ha fájnak a lábak, a vállak, a nyak, mikor ajánlott a vérnyomás-, illetve vércukorszintmérés. Hogy ne csak ’szövegeljenek’ az egészséges mozgásról, a gyógytornász a szabadban mozgásra fogta az egyesületi tagokat is. Az átmozgató gyakorlatok nagy sikerét bizonyítja, hogy a résztvevők egyöntetű véleménye szerint „erre minden héten legalább egyszer sort kellene keríteni”.

A torna után néhány egyesületi tag húsvéti hidegtállal lepte meg megjelenteket, illetve a meghívott vendégeket. A rendezvényen részt vett Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, dr. Balsay Miklós főorvos és Pesti Nóra dietetikus is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >