Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Húsvétváró programok az SZKKK házaiban
Húsvétváró programok az SZKKK házaiban Nyomtatás E-mail
Írta: Harcos Edina   
2024. március 28.
Március utolsó napjaiban több városrészben is ingyenes húsvétváró programokra invitálja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK), hogy közösen hangolódjanak a közelgő húsvétra. Kézműves foglalkozások, játékok, tojásfestés, tojáskereső verseny, tojásfakészítés, termelői és kézműves vásár is szerepel az SZKKK házainak kínálatában Csalán, Kisfaludon, Feketehegy-Szárazréten és a Vízivárosban.

 



A Kisfaludi Közösségi Házban március 28-án, csütörtökön 17 órától indul a húsvétra hangoló ingyenes program. A kézműves foglalkozáson húsvéti dekorációkat lehet készíteni: különféle tojástartókat gipszfestéssel, akasztós és asztaldíszeket filcből, ablakdíszeket transzparenspapírral, valamint hűtőmágneseket – az SZKKK az alapanyagokat és a szükséges eszközöket biztosítja a kézműves délutánhoz. És amíg a nagyok kreatívkodnak, a kicsik különböző játékokkal múlathatják az időt. 18 órakor indul a tojáskereső a játszótéren: a szervezők rengeteg tojást rejtenek el a területen az eseményre érkező gyerekek számára.

A Vízivárosi Közösségi Klub ingyenes Csináld magad! sorozatának „húsvéti kiadása” iránt nagy az érdeklődés: az eredetileg meghirdetett március 28-i workshopra gyorsan elkeltek a helyek, így 29-én, pénteken 17 órakor is lehet tojásos ajtódíszt és nyuszis fejdíszt készíteni. Az SZKKK az alapanyagokat és a szükséges eszközöket biztosítja a kézműves délutánhoz. A programra előzetesen regisztrálni kell a +3670/457-9002-as telefonszámon.

A Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar ingyenes húsvétvárója március 30-án, szombaton 14 órakor kezdődik. A népi játékparkban 15 nagy méretű fajátékkal játszhatnak a gyerekek, kifesthetnek egy óriási meseképet, buborékjátszóban készíthetnek óriásbuborékokat, és természetesen tojást is festhetnek. A tojás fontos szerepet játszik a többi programban is: a tojásvadászatban meglepetésekkel töltött tojásokat kell kosárba szedni, a tojáskeresőn pedig az intézmény kertjében eldugott, ajándékokkal töltött tojásokat kell megkeresni, vagyis senki sem távozik üres kézzel a rendezvényről, ahol az égből is hullik majd cukorka, egy cukorágyúnak köszönhetően. Az utolsó perces húsvéti ajándékok is beszerezhetők az eseményen: a vásárban kézművesek és termelők kínálják portékáikat. A rendezvényen készül tojásfa is: a program keretében festett tojásokat a helyszínen feltehetik majd a fára a családok, de arra is van lehetőség – egészen április 7-ig –, hogy a városrészben élők elhozzák és a többi közé helyezzék az otthon díszített tojásokat. A szervezők azt kérik, hogy a tojások olyan anyagból készüljenek, amely jól bírja az időjárás viszontagságait.

Az ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozásra várja a városrészben élő családokat a Csalai Közösségi Tér: március 30-án, nagyszombaton 16–18 óra között húsvéti díszeket – különféle tojástartókat gipszfestéssel, akasztós és asztaldíszeket filcből, ablakdíszeket transzparenspapírral, valamint hűtőmágneseket – készíthetnek a családok. A foglalkozás ingyenes, az alapanyagokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ biztosítja.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >