Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ezer csokitojást vittek a fehérvári kosarasok a Szent György Kórház Gyerekosztályára
Ezer csokitojást vittek a fehérvári kosarasok a Szent György Kórház Gyerekosztályára Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2024. április 02.
A sportban és jótékonykodásban is élen járnak az Arconic-Alba Fehérvár kosarasai. A bajnokságban hétvégén a címvédő ellen győztek, kedden pedig már a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyerekosztályán lepték meg a kis betegeket.

 



Szombaton, az alapszakasz utolsó fordulójában a bajnoki címvédő Szombathely ellen játszottak a fehérvári kosarasok, és magabiztosan, 93-80-ra nyertek. Hazai pályán így veretlen maradt az Alba és mivel második helyen végzett, a rájátszásban a hetedik Sopronnal találkozik a negyeddöntőben. Ha továbbjut az Alba, akkor az elődöntőben is fehérvári lesz a pályaelőny a Szolnok-Pécs párharc továbbjutója ellen, azonban előbb a Sopronon kell túljutni.

Takács Milán elmondta, hogy egy nagyon jó társaság jött össze szezon eleje óta. „Jó volt az egész főszezon és elől is végeztünk. Most a Sopront kaptuk, akiket oda-vissza meg tudtunk verni az alapszakaszban, persze ez azért nem jelent semmit, mert a playoff-ban mindenki odateszi magát, bármi megtörténhet, de minél hamarabb szeretnénk győzni ebben a párharcban és az elődöntőbe kerülni.”

A sport mellett azonban jótékonykodásra is jutott idő. Az Arconic Alba Fehérvár csapata húsvét utáni kedden ugyanis a Szent György Kórház Gyermekosztályára látogatott, hogy átadják azt az 1000 csokitojást, amit az elmúlt két mérkőzésen gyűjtött a klub a szurkolókkal közösen.

Simon Balázs, az Arconic-Alba Fehérvár ügyvezetője köszönetet mondott minden olyan felajánlónak, aki vitt az elmúlt két mérkőzésre csokitojást, vagy csokit. „Látjuk a gyerekek arcán, hogy bár itt kell most lenniük, de azért ez nagy örömet szerzett nekik, hogy kaptak egy kis meglepetést. A jövőben is szeretnénk segíteni azokon a gyerekeken, akik arra rászorulnak.”

Az osztályon betegeskedő gyerekek és dolgozók nagy örömmel fogadták a húsvéti nyúl magasra nőtt segítőit, akik ebben a hónapban már másodszor látogattak el a kórházba egy jótékonysági akció keretében.

„Nincs egy hónapja, hogy nőnap alkalmából szimbolikusan egy nagy csokor virágot adtak át a kosarasok az egyik osztályunk hölgy dolgozóinak. Most pedig szintén nagyon örülünk hogy a kisgyermekeknek Húsvét alkalmából csokitojásokkal kedveskedtek.”  – mondta Fodor Szilvia, ápolási igazgatóhelyettes.

A csokitojásokból nem csak a Gyerekosztályon betegeskedők, hanem a kórház egyéb osztályain gyógyuló gyerekek is részesültek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >