Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Fehérvári származású művész alkotásai a 60. Velencei Képzőművészeti Biennále Magyar Pavilonjában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. április 04.
A székesfehérvári születésű képzőművész, Nemes Márton összművészeti alkotásai töltik be a Magyar Pavilon tereit az április 20-án nyíló, 60. Velencei Képzőművészeti Biennálén. Lézervágott acél, autófesték, vetítés, hangszórók, ventilátorok értelmezik újra a festészeti palettát az alkotó Techno Zen projketjében.

 

A terekben egy olyan multimédiás, több érzékre ható, a színeket középpontba helyező összművészeti alkotást láthatnak majd a világ minden tájáról érkezők november végéig, amely az absztrakt festészet hagyományain túl a kortárs élményvilágra, így a technoszubkultúra, a digitális képalkotás tapasztalataira épül. A New Yorkban és Budapesten élő művész a Velencei Biennáléra fővárosi műtermében készítette el alkotásait.

Az ÖKK Podcast stábját is itt fogadta és vezette körbe e színpompás világban, miközben egy kis betekintést adott az alkotói létbe. A beszélgetésből kiderül, mennyi idő alatt tud egy gyermek egy A/4-es lapot ceruzával teljesen telerajzolni, hogyan egészíti ki egymást a műszaki tudás és a művészet, és – ha jól figyelnek – a hallgatók azt is megtudhatják, hogy Székesfehérváron melyik épület falait díszítik több mint két évtized óta a mai napig alkotásai.

A beszélgetés Spotify-on az ÖKK Podcast  címszó alatt hallható.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >