Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
ICEHL: Klagenfurt – Salzburg döntő a papírforma jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2024. április 04.
Az alapszakaszgyőztes, rekordbajnok Klagenfurt és a címvédő Red Bull Salzburg jutott be az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong bajnokság, az ICEHL döntőjébe. Az egész idény során félelmetes formát mutató karintiai alakulat a – negyeddöntőben a Volánt meglepetésre kiejtő – olasz Pustertalt verte ki nagyon könnyedén, söpréssel 4-0-ás összesítéssel, míg a Salzburg ugyanúgy hatalmas küzdelemben, 4-3-as összesítéssel kerekedett felül a szintén olasz Bolzanón, ahogy a tavalyi fináléban.

 

A fehérvári hokiszurkolók számára joggal lehet bosszantó a Pustertal könnyed kizúgása a KAC ellenében, mivel az olaszok a Volán ellen szinte vérüket adták a továbbjutásért, míg Klagenfurt ellen szinte feltartott kezekkel adták meg magukat, mind a négy meccsen simán kapituláltak, amit mutat a 19-7-es összesített gólarány is – nem a javukra…

A Red Bull Salzburg és a Bozen (Bolzano) a várt nagy csatát hozta hosszabbításba torkolló hetedik meccsel. Összességében talán papírforma a KAC-RBS finálé, ám az alapszakasz alapján joggal remélhette azt a Hydro Fehérvár AV19, hogy alapszakasz másodikként odaérhet a döntőbe. Talán majd jövőre.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >