Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Zámolyon is bemutatkoztak a Művészkör tagjai
Zámolyon is bemutatkoztak a Művészkör tagjai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 11.

ImageMűsoros tárlatmegnyitóval köszöntötték a zámolyiakat a Székesfehérvár-ért Művészkör tagjai a helyi Teleházban. A Művészkör ugyanis feladatául tűzte ki, fellendítse Székesfehérvár és a környező falvak kulturális életét. Ezért meghirdették Falujáró Programjukat. Ennek keretében a községek választhatnak egy dátumot, amikor a művészek kiállítják alkotásaikat, valamint egy rövid műsort is adnak a közönségnek.

 

Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművésznő elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy Zámolyon a vendégeket először a helyi polgármester, Ujvári József köszöntötte, majd Gy. Simon Margit, az est háziasszonya vette át a szót, aki bemutatta a művészkör vezetőit, s ismertette a kör célkitűzéseit.

Ezt követően Stancsics Erzsébet, Szántai Sándor verssel, Matúz Péter és Brethler Tibor dzsambee dobszolóval, Enyedi Béla gitárral és énekkel szórakozatta a közönséget. A „meglepetés műsor” keretében fellépett az Állami Népi Együttes szóló-táncospárja, Érczhegyi Ildikó és Zséli Mihály is, akik egy erdélyi táncot adtak elő.

Image
Fotó: Enyedi Béla

A műsor után Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművésznő megnyitotta a tárlatot, a kiállító művészek pedig egyenként bemutatkoztak: V. Hedrik Judit, Gy. Simon Margit, Matúz Péter, Szőke Balogh Joli, P. Boda Ilona, Fórizs Tímea, N. László Gizella, Ősi Kovács Imre, és Simon M. Veronika.

A különleges kiállítás végül egy beszélgetős „teázással” zárult. A tárlat augusztus végéig látható a Teleházban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >