Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Közös ügyünk a zöldenergia! – április 15-ig mondhatjuk el véleményünket Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 07.
Közös ügyünk a zöldenergia! címmel indított online párbeszédet Magyarország Kormánya. A jelenünket és jövőnket alapjaiban befolyásoló témában tartott sajtótájékoztatót Székesfehérváron Vejkey Imre országgyűlési képviselő és Róth Péter, a város alpolgármestere.

 



„A kormány minden fontos kérdésben megkérdezi az emberek véleményét, ezért is indult útjára a Közös ügyünk a zöldenergia! című online párbeszéd egy kérdőív formájában.” – fogalmazott a tájékoztatón Vejkey Imre országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta, hogy a kormány fontosnak tartja a teremtett világ védelmét, ezért igyekszik mindent megtenni azért, hogy hazánk élen járjon a zöldenergia termelésében és tárolásában. A sikeres gazdasági stratégiának köszönhetően Magyarország győztes lesz és megnyeri a 21. századot, ehhez szükség van a zöldenergia-termelés és -tárolás támogatására, a legszigorúbb környezetvédelmi szabályok bevezetésére és a munkahelyek megvédésére. 

„A magyar gazdaság jövője most dől el! Ugyanis most dől el, hogy hogyan alakulnak ki Európa zöldipari központjai. Ehhez óriási magánberuházásokra van szükség. A kormány álláspontja: zöld energia igen, zöld ideológia azonban nem! Mi, magyarok, egyszerűen csak tiszta, egészséges és természetes világot akarunk a teremtés rendje szerint. (…) A sikeres és sikertelen nemzetek közötti választóvonal a megtermelt energia tárolásának mezsgyéje lesz. Mi, magyarok egy új világgazdasági korszak technológiai éllovasai lehetünk, 150 éve nem nyílt meg előttünk ilyen lehetőség. Minden feltétel adott a sikerhez, csak továbbra is bátor és felkészült országvezetésre, helyi és országos vezetőkre van szükség! (…) Mi Magyarországot a legmodernebb keleti és nyugati technológiák találkozóhelyévé tesszük.” – mondta Vejkei Imre. 

Magyarország célja a zöldenergiára való átállás, ennek jegyében a lakosság véleményét kérik 13 fontos kérdésben. Az online felmérés a https://zoldenergia.kormany.hu oldalon tölthető ki 2024. április 15-ig.

„A környezetvédelemről és a zöld technológiák bevezetéséről nem beszélni kell! Cselekedni kell!” – emelte ki Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere. Mint mondta, a város Önkormányzata büszke arra, hogy az elmúlt években a tulajdonában álló épületekre – iskolákra, óvodákra, a Polgármesteri Hivatalra – napelemeket szereltetett fel. Az első lépések megtétele után a következő évek legnagyobb kihívása a kis közösségi energiatermelés, - tárolás és -megosztás lesz. Székesfehérvár városa és Önkormányzata ez ügyben is nyitott a párbeszédre a gazdasági szereplőkkel és a lakossággal egyaránt, legyen szó akár városrészi energiamegosztási lehetőségekről.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >