Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egy ötössel küldte haza a Vidi a Mezőkövesdet
Egy ötössel küldte haza a Vidi a Mezőkövesdet Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2024. április 07.
Kiütéssel, 5-0-ra nyert a sereghajtó Mezőkövesd ellen hazai pályán a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 27. fordulójában a Fehérvár FC. A gólarány- és önbizalomjavató győzelem kulcsfontosságú lehet a végelszámolásnál. Hat fordulóval a szezonzárás előtt 7 pont az előnye a Debrecen előtt, ám legközelebb, Pakson igencsak nehéz dolga lesz, ha nem szeretné, hogy csökkenjen a különbség az üldözőkkel szemben.

A mérkőzés elejétől a hazaiak birtokolták sokkal többet a labdát, ám lassan, kényelmesen focizgattak, rengeteg felesleges oldal- és hátrapasszal, így a bekkelő vendégeknek nem kellett megszakadniuk a védekezésben, sőt, amikor kijöttek a szorításból és kontrát vezethettek, kétszer is meleg helyzet alakult ki Tóth Balázs portájánál. Előbb ajtó-ablak ziccerben mellé fejelt egy bal oldali beadást 8 méterről Drazsics, majd Tóth védte a szerb bal alsó sarokra tartó, éles szögből leadott lövését.

 

 

A Vidi közönsége a játékrész közepén élénk füttyel jelezte kedvenceinek nemtetszését, így éppen jókor jött a vezető gól. Éppen beléptünk a 31. minutumba, amikor Sigér balról érkező felívelését Csongvai fejelte az ötös előtt álló Stefanelli elé, ő levette a játékszert, kapura fordult vele és jobbal szépen kilőtte a jobb alsót, ébresztőt fújva csapata számára.

Megélénkült kissé a játék, a vendégeknek muszáj volt jobban csipkedniük magukat, amivel több lehetőség nyílt a piros-kékek számára is a támadásokra. Ennek ellenére azt nem lehetett mondani, hogy nagyon pörögtek volna a küzdő felek, így nem csoda, hogy érdemleges események nélkül pörgött le az első 45 perc hajrája, hacsak Schön emelését nem tekintjük annak, ami a háló tetején landolt.

 

 

A második félidő sem úgy kezdődött, hogy ebből gólparádé lesz, de elég volt egy jól eltalált Christensen löket a 61. percben, amely 20 méterről szépen vágódott a jobb alsó sarokba, hogy igazán meginduljon a Vidi szekere, merthogy ez a második hazai találat elindított egy komoly lavinát, amely maga alá temette a matyóföldieket. Innen számolva négyet számolt megroggyant ellenlábasára a fehérvári egylet, amely még két kapufát is szerzett!

 

 

Előbb Schön vállalkozott lövésre egy lendületes betörés és védője megkerülése után, ám ezt még bravúrral a kapufára tolta a Vidi korábbi válogatott hálóőre, a jelenleg már Mezőkövesden szolgáló Kovácsik Ádám, ám a 70. percben egy kapu előtti kavarodásnál Lukic kezére pattant a labda, a jogos 11-est pedig Christensen vágta be a bal alsóba magabiztosan.

3-0-nál sem állt le a házigazda, amelybe közben Katona állt be Stefanelli, Karamoko pedig Gradisar helyén, majd nem sokkal később Bese és Schön is lekocogott, hogy a fiatal Pető Milán és Berki Marcell is kapjon egy kis játékidőt.

 

 

A cserék bejöttek: Fiola labdájával Katona ment el a bal oldalon a 76. percben, lapos lövésszerű beadását Kovácsik kitenyerelte, éppen az érkező Karamoko elé, aki estében ballal a léc alá emelt az ötösről. Négygólos hazai előny után Christensent is lekapta a pályáról Grzelak, beállt a 16 éves Kovács Patrik is.

Bevált Berki becserélése is! A két hónap híján 20 éves támadó nem volt lámpalázas, Katona passza után 18-ról elsült a lába, a labda pedig a bal sarokba vágódott!  Szegény Kovácsik erről sem tehetett, de a bekapott ötös az ő statisztikáját rontja, ami romolhatott volna még tovább, ha a végén Katona bal oldali szögletét Serafimov nem a lécre fejeli, hanem pár centivel lejjebb…

 

 

Simán, sőt, fölényesen nyert a Vidi, újabb nagy lépést téve a dobogóra vezető úton, tartja 3. helyét, ugyanakkor a következő körben nagyon nehéz dolga lesz a fehérvári csapatnak, hogy tartsa a jelenlegi magabiztos távolságot az üldözők előtt, mivel a 2. helyezett Paks otthonába látogat, ahol az elmúlt években nem termett babér, azaz pont a számára. A dobogósok rangadója április 13-án, szombaton 19.30-kor kezdődik.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >