Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Sorozatban másodszor is az aranyéremért küzdhet a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata Nyomtatás E-mail
Írta: MÁV Előre Foxconn kommunikációs csapata   
2024. április 08.
A MÁV Előre Foxconn az elődöntő harmadik mérkőzésén 3-2-es győzelmet aratott a Debreceni EAC ellen a VOK Sportcsarnokban. Zsinórban másodszor is bejutott az Extraliga döntőjébe, ahol ismét a Kaposvár ellen küzdhet a bajnoki címért.

 

A székesfehérvári alakulat két 3-0-ás győzelem után hazai környezetben igyekezett lezárni az elődöntős párharcot, hogy újra bajnoki döntőt vívhasson.

A vártnál nehezebben indult a találkozó, a MÁV Előre nem tudott ellépni a jól védekező debreceniektől. Sok hibát ejtett a hazai csapat, amit a vendégek pontot érő támadásokkal ki is használtak. A szett végéig kiélezett volt a küzdelem, de a hajrában a fehérváriak akarata érvényesült, és 25-23-ra megnyerték az első játszmát.

A második szettet sem kezdte jól a MÁV Előre, a debreceniek szépen felépített támadásokkal operáltak, és egészen 21-17-ig kezükben volt az irányítás. A fehérváriak ismét nagyobb fokozatra kapcsoltak a hajrában, de a szoros végjátékban immáron a DEAC dominált, és 25-23-ra kiegyenlített.

A harmadik felvonás elején végre a hazai alakulat irányított és 7-5-ös vezetésre tett szert, azonban nem sokáig örülhetett Omar Pelillo legénysége, mert a debreceni együttes hamar fordítani tudott. A szett végéig nem is engedte ki a keze közül az irányítást a Debrecen és 25-23-ra ismét a vendégegyüttes győzedelmeskedett.

Redjo Kociéknak meggyűlt a dolga a debreceniekkel a negyedik szettben is, de 8-5-nél el tudtak lépni ellenfelüktől. A csapatkapitány és Pesti Marcell is folyamatosan termelte elől a pontokat, amelyekre a DEAC nem tudtott reagálni. A vendégcsapat cserékkel és játékmegszakításokkal próbálta megtörni a fehérvári lendületet. A hazai csapat folytatta jó szériáját, és 25-16-ra behúzta a negyedik játszmát.

Az utolsó felvonásban fej-fej mellett haladt a két csapat. A debreceniek 5-3-nál magukhoz ragadták a vezetést, azonban a MÁV Előre minden erejét mozgósítva 10-10-re kiegyenlített, majd a végjátékben ismét megmutatta erejét, és 15-12-re győzedelmeskedett a DEAC ellen.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Redjo Koci volt, 30 ponttal.

Az összesített 3-0-ás győzelemmel a MÁV Előre Foxconn zsinórban másodszor jutott be az Extraliga döntőjébe, ahol a Kaposvár lesz az ellenfele.

„Nagyon szoros összecsapáson vagyunk túl, büszke vagyok a fiúkra, hogy nem adták fel és a végsőkig küzdöttek. Erre az erőre és kitartásra a Kaposvár ellen is nagy szükségünk lesz” – nyilatkozta Omar Pelillo, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

„Úgy gondolom, hogy esélyesek voltunk a győzelemre ezen a napon. Már az első szettet is megnyerhettük volna, de a második és harmadik szettben mutatott játékra büszke vagyok. Sajnos a meccs végére az ütőink játéka már nem úgy sikerült, ahogy a két győztes szettben, és sajnos a hajrában a fehérváriak domináltak jobban” – összegzett Fodor Antal, a Debreceni EAC vezetőedzője.

 

MÁV Előre Foxconn – Debreceni EAC 3-2 (23, -23, -23, 16, 12)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Ambrus, Koci, Pesti, Janke, Szabó, Eke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Tomanóczy, Dileo, Boa Péter, Fazekas, Sebestyén. Vezetőedző: Omar Pelillo.

Debreceni EAC: Moret, Mikuláss, Pavliuk, Willian, Kiss, Bagics. Csere: Imre (liberó), Bán (liberó), Bakóczy, Remete, Elleh, Dorogi, Veres, Magyar. Vezetőedző: Fodor Antal.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >