Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Együttműködés a fehérvári diákokért Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2024. április 08.
Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetem a Székesfehérvári Szakképzési Centrummal Székesfehérváron. A megállapodás fő célja, hogy minél több fehérvári középiskolában végzett diákot tartsanak Székesfehérváron és tanuljanak tovább helyben, a Kodolányi János Egyetemen. A részleteket sajtónyilvános rendezvényen ismertette Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Vizi László Tamás, az Egyetem mb. rektora és Horváth Lajos Zoltán, a Centrum főigazgatója.

 

A Kodolányi János Egyetem oktató-kutató-fejlesztő felsőoktatási intézmény. Az egyetem törekszik a helyi, valamint globális partneri kapcsolatok kialakítására, ezen kapcsolatokból származó lehetőségek kiaknázására, mind az oktatás, mind a tudományos kutatás területén, kiemelten kezelve a képzést, a környezeti és társadalmi fenntarthatóság, a tudásgazdaság, a jóléti szolgáltatások, a vállalkozói ökoszisztéma és a pedagógiai innováció kutatási és fejlesztési területeit.

A 2015 óta működő Székesfehérvári Szakképzési Centrum részeként a 11 szakképző intézmények szakmai kínálata széleskörű, a gazdasági-piaci szereplők igényeit magas színvonalú, korszerű, rugalmas szakmai képzésekkel elégítik ki, kiterjedt szakmai kapcsolatokkal, sikeres duális partneri együttműködésekkel rendelkeznek. A jogszabályok adta lehetőségeket kihasználva a felnőttek szakmai oktatásában, a felnőttképzésben is jelentős szerepet vállalnak. 

Az együttműködés lényege, hogy közös szakmai programot dolgoz ki a Szakképzési Centrum és az Egyetem a 2024/2025-ös tanévtől egyes okleveles technikusképzésekre, amelyek elvégzése előnyöket biztosíthat a Fehérváron tanulók számára, hogy bekerülhessenek továbbtanulásuk során az adott, kapcsolódó szakra a Kodolányi János Egyetemen. A mostani megállapodás csak a kezdet, a cél az, hogy a felsőoktatási intézmény a lehető legtöbb Szakképzési Centrummal stratégiai megállapodást kössön az országban, így növelve hallgatóinak létszámát.

„Vannak olyan közös szakok és szakterületek, amelyek mentén megvalósulhat az együttműködés, ilyen a gazdálkodástudományhoz, a turizmushoz, az egészségtudományhoz, a szociális területhez kapcsolódó képzések” – mondta Dr. Vizi László Tamás mb. rektor.

„Azért is jó ez az együttműködés, mert olyan területek tudunk behozni az okleveles technikus képzésbe, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben, ezzel ezeket a hiányosságainkat is orvosuljuk” – tette hozzá Horváth Lajos Zoltán főigazgató.

„Mindig örömmel tölt el, ha különböző területen dolgozó intézmények működnek együtt a város érdekében, most is ez történik, ez is Székesfehérvár egyik sikerének kulcsa” – tette hozzá Dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Az együttműködést az egyetem részéről Dr. Vizi László Tamás mb. rektor, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum részéről Horváth Lajos Zoltán főigazgató látta el kézjegyével.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >