Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Újabb digitális eszközöket adományozott a Jáky Technikumnak a British Telecommunications Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 09.
Folytatódik a sikeres együttműködés a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Technikuma és a British Telecommunications Régiós Üzletági Szolgáltatóközpont között. Az iskola újabb digitális eszközöket, thinkpadeket és monitorokat kapott a cégtől, melyeknek köszönhetően egy új számítógépes termet alakítottak ki. Az ünnepélyes átadást hétfőn tartották.

 



A mostani eszközpark-frissítés egy újabb fontos lépés a Jáky Technikum és a cég együttműködésében. Az első adományozás tavaly márciusban történt, amikor a British Telecommunications Régiós Üzletági Szolgáltatóközpont 40 laptopot és ugyanennyi LCD monitort adományozott, most pedig 20 thinkpadet és 20 monitort kapott az iskola. Az új számítógépes termet az alagsori műhelyszinten alakították ki. 

Dr. Oroszé Stefánkó Éva igazgató hangsúlyozta, az eszközöket kiemelten az informatikai és távközlési területen tanulók oktatásában alkalmazzák majd, de valamennyi diák használhatja azokat a digitális kultúra, illetve a szakmai órákon. Egyes ágazatokban – többek között a magasépítő, az útépítő, a vasútépítő és -fenntartó, a földmérő, földügyi és térinformatikai technikus, valamint a rendésztechnikus képzésben – nagy igény mutatkozik a számítógépes oktatásra, a diákoknak komoly programokat kell alkalmazniuk. Az elmúlt években folyamatosan nőtt az iskola létszáma, csak az utóbbi három évben közel 10 százalékkal. A túljelentkezés közel hétszeres.

Horváth Lajos Zoltán, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója arról beszélt, fenntartóként fontos számukra, hogy biztosítsák a XXI. századi oktatási eszközöket, ám olyan ütemben, ahogy ez a terület fejlődik, egyik iskola sem képes ezt önerőből megoldani. A duális partnereiknek vannak olyan eszközeik, melyeket már nem tudnak használni a versenyhelyzet diktálta mindennapi körülmények között, ám oktatási célokra tökéletesen hasznosíthatóak.

Xaviera Sancho, a British Telecommunications Régiós Üzletági Szolgáltatóközpont country managere örömét fejezte ki, hogy cégük és az iskola között kiváló együttműködés alakult ki. Vállalatuk 25 éve van jelen Magyarországon, új budapesti központjukat Kelenföldön nyitották meg tavaly, ami azért is hatékony, mert közel esik Székesfehérvárhoz. Továbbra is nyitottak a Jákyval a partnerségre, melynek keretében teszt-állásinterjúkat is szerveztek már a diákoknak.

Az átadó ünnepségen a Jáky tanulói szavalatokkal működtek közre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >