Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közszolgáltatói konferencia Székesfehérváron - rendhagyó tárlatvezetésekkel zárult a szakmai program
Közszolgáltatói konferencia Székesfehérváron - rendhagyó tárlatvezetésekkel zárult a szakmai program Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 11.
Második alkalommal rendeztek közszolgáltatói konferenciát szerdán Székesfehérváron, Tele értékekkel - Székesfehérvár szolgálatában címmel, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. részvételével. A Városházán lezajlott szakmai program délután rendhagyó tárlatvezetésekkel zárult Székesfehérvár három ikonikus épületében.

 


Az első vezetés a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontban zajlott. Elhangzott, hogy hajdani uralkodóink koronázótemplomának kövei méltó helyre kerültek az egykori Petőfi mozi épületében, amely a 30-as években készült. A Solium Regni – Az ország trónusa című, állandó kiállításnak helyet adó, tavaly novemberben átadott kiállítótérre különleges kortárs művészeti alkotásként is tekinthetünk. A teljes épületet – a projektorokat, a világítótesteket, a hangokat, a mozgásérzékelőket – egyetlen szerverről vezérlik. Rendelkeznek egy fő monitorral, továbbá egy, a tárlatvezetéseknél használt tablettel, amely azért érdekes, mert az épület bármely pontján akadálytalanul működik, azonban kilépve már nem vezérelhető, nem használható. A háromszintes épületben az első és második emelet egyedi megoldással épült, ugyanis nincsenek tartóoszlopok a kiállítótérben, ezek helyett tulajdonképpen a plafon tartja az épületet speciális vasbeton-függesztékekkel.

A tárlatvezetések a Hiemer-házban, majd a Szent István Király Múzeum Rendházépületében folytatódtak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >