Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
IX. Cerbona Fehérvár Félmaraton – három nap, több ezer résztvevő Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2024. április 15.
Ninja pálya és spinning kerékpárok fogadták a hétvégén a Zichy ligetbe érkezőket, vasárnap délelőtt pedig több távon és kategóriában a futóverseny résztvevői is elrajtoltak. Több mint 800-an álltak rajthoz a IX. Cerbona Fehérvár Félmaratonon, ami az első idei sportos hétvégét jelentette programkínálatával Székesfehérváron.

 Az időjárás is kegyeibe fogadta idén a szervezőket, így végig ragyogó napsütésben zajlottak a IX. Cerbona Fehérvár Félmaraton programjai. Már péntektől a népszerű Ninja Warrior tévéműsorból ismert ninja pályával várták a székesfehérvári általános iskolás diákokat a Zichy ligetben, akik közül a legjobbak szombaton mérkőztek meg egymással. Szombaton egész nap spinning kerékpárokon is edzhettek a szabadban a vállalkozó kedvű vendégek, akiknek óránként a város más-más edzőtermeiből érkezett trénerek tartottak foglalkozást.

A városi sportprogramokban immár hagyományos, visszatérő rendezvénynek számító Cerbona Fehérvár Félmaraton indulói pedig vasárnap 10 órakor rajtoltak el a Zichy ligettől. A távot ezúttal a történelmi belvárosban kijelölt pályán teljesíthették az indulók, akik a a Cerbona félmaraton, a Vinkboys 14k, a Hydro 7k és a Vinkyboys 3x7k távokra jelentkezhetnek előzetesen, illetve a helyszínen nevezve.

„Óriási élmény és fontos, hogy Székesfehérváron – ebben a közép-európai szinten is jelentős városban – legyenek ilyen programok is a mindennapok megszokott rutinja mellett. Több mint nyolcszázan neveztek, ami szép szám, és egyedi a verseny abból a szempontból is, hogy a több mint ezeréves történelmi belvárosunkon keresztül megy idén a pálya.” – emelte ki Mészáros Attila alpolgármester, aki megnyitotta a Cerbona Fehérvár Félmaratont és rajtoltatta a szépszámú indulóból álló mezőnyt. Végezetül megköszönte az Alba Triatlon Sportegyesületnek, a támogatóknak és mindenkinek, aki segítette a szervezőket, hogy az idei évben is megvalósulhatott a rendezvény.

A 2024-es Cerbona Fehérvár Félmaratonon komoly tétekért álltak rajthoz a futók, hiszen – a részvétel és a közös futás élménye mellett – az amatőr sportversenyen az abszolút legjobbakat és minden számban a dobogósokat is pénzdíjak, valamint tárgynyeremények várták.

A futóverseny eredményeiről a rendezvény közösségi oldalán, illetve a szervező sportegyesület honlapján lehet tájékozódni. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >