Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Csattanós válasz hazai pályán a bronzpárharcban Nyomtatás E-mail
Írta: MÁV Előre Foxconn kommunikációs csapata   
2024. április 15.
A MÁV Előre Foxconn három szettben legyőzte a BRSE csapatát vasárnap a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban, így kiegyenlített az Extraliga bronzérméért zajló párharcban.

 

Az első mérkőzés a BRSE győzelmét hozta, így a fehérvári csapat, amely többször jött már sikeresen vissza hátrányból a rájátszás során, bosszúvágytól fűtve lépett pályára.

Az összecsapás kiegyenlítetten indult, majd békéscsabai fölényt hozott. Tóth Gábor vezetőedző együttese 11-15-re és 16-20-ra is vezetett, a MÁV Előre azonban nem tört meg a nyomás alatt. Maia Dvoracekék 18-22-től hatalmas sorozatba kezdtek, és onnantól mindössze egy pontot engedve az ellenfélnek, behúzták az első szettet.

A második felvonásban a hazaiak már hamarabb kezükbe vették az irányítást. A Pallag Ágnes hiányában kulcsszerepet kapó Massiel Matos továbbra is magabiztosan ütött, és Dvoracek mellett Josipa Markovic is kiváló formában termelte a pontokat. A BRSE 17-17-nél és 21-21-nél is közel járt a fordításhoz, a hajrában viszont újfent a fehérvári alakulat remekelt.

A két szorosan elvesztett játszma után a békéscsabaiak kedve látványosan alábbhagyott. A harmadik játékrészben a MÁV Előre a korábbiaknál magabiztosabban tudta őrizni előnyét. A vendégek egy végső rohammal 22-22-re felzárkóztak, Dvoracekék azonban hagytak tartalékot a lezárásra, és harmadszor is felülmúlták ellenfelüket.

A MÁV Előre Foxconn végül három szettben legyőzte a BRSE-t, így 1-1-re módosította az állást a bronzéremért vívott csatában.

A lehető legjobb választ adták a lányok az első mérkőzésen elszenvedett vereségre. Ez a győzelem azért is fontos, mert még mindig sok egészségügyi problémával küszködik a csapat. A legfontosabb, legtapasztaltabb játékosaink nélkül is tudunk győzni, ami bizonyítja, hogy jó munkát végeztünk a szezon folyamán. Hazai pályán szinte olyan, mintha eggyel többen lennénk a pályán, hálásak vagyunk a szurkolóinknak, akik folyamatosan mögöttünk állnak és biztatnak minket. Ma is fantasztikus hangulatot csináltak!” – nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés után.

                                                      

 

 

MÁV Előre Foxconn – BRSE 3-0 (23, 22, 23)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Király-Tálas, Markovic, Matos, Orosz. Csere: Kovács (liberó), Tóth (liberó), Vacsi, Ventura, Szabó, Michalewicz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

BRSE: Glemboczki, Stepanenko, Bodnár, Pintér, Aydinogullari, Georgieva. Csere: Molcsányi (liberó), Kertész (liberó), Kump, Kotormán, Strumilo, Becic. Vezetőedző: Tóth Gábor.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >