Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Születésnapi nyílt napot rendeznek vasárnap a Sóstó Vadvédelmi Központban
Születésnapi nyílt napot rendeznek vasárnap a Sóstó Vadvédelmi Központban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 20.
Két évvel ezelőtt, 2022 április 23-án nyitotta meg kapuit a Sóstó Vadvédelmi Központ. A második születésnapot nyílt nappal ünneplik április 21-én, vasárnap 10.30 órától. Rengeteg érdekességgel, körbevezetéssel, standokkal, ismeretterjesztő előadásokkal várják az érdeklődőket, a belépés ingyenes.

 


Az elmúlt két évben mintegy 1.500 segítségre szoruló állatot láttak el a Sóstó Vadvédelmi Központ munkatársai, akik nap mint nap szenvedéllyel végzik gyógyító – mentő tevékenységüket.

Április 21-én, vasárnap 10.30 és 16.00 óra között tartanak a születésnapi nyílt nap programjai. 10.30, 12.30 és 14.30 órakor körbevezetés indul a létesítményben, ahol a résztvevők megismerik az éppen gondozás alatt álló vadállatok történetét. 11.00 órakor kezdődik a Vadonleső című előadás, melynek középpontjában az év emlőse, a vadmacska áll, majd 13.30 órakor Lendvai Gábor tart előadást Az év fajai 2024 címmel.

Standokon mutatkoznak be az állat- és természetvédelmet támogató, a természettel összefüggően munkálkodó különböző szervezetek, intézmények, alapítványok. Kedvező időjárás esetén egész nap madárgyűrűzési bemutatóval készül a Magyar Madártani Egyesület, és érdemes a napot összekötni a Sóstó Székesfehérvár tanösvény meglátogatásával is, mert sok csodás dolgot láthatnak a kirándulók. 

 

További részletek olvashatóak a Sóstó Látogatóközpont Facebook oldalán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >