Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Másodjára is legyőzték Norvégiát hokisaink
Másodjára is legyőzték Norvégiát hokisaink Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2024. április 22.
Az Alba Aréna pénteki nyitónapján legyőzte 2-1-re a stabil A-csoportos Norvégiát a magyar jégkorong-válogatott, amely a két csapat szombati ,második összecsapásán is borsot tört esélyesebb ellenfele orra alá. Tette mindezt ezúttal 3-2-es sikerével. A székesfehérvári meccsen újra főszerepet vállaltak a hazai diadalból a Hydro Fehérvár AV19 válogatottjai, aki közül most a kapuban Horváth Dominik tett ki igazán magáért, bravúrt bravúrra halmozva érdemelte ki a találkozó után a meccs legjobb hazai játékosának járó elismerést, sőt, az egész mezőnyt tekintve az övé volt a csúcsprodukció.

 

 

A Volán 23 éves kapusa mellett az új igazolás, Sebők, a távozó Nilsson és az új aréna első gólját szerző Terbócs 1-1 gólpasszal vétette észre magát, összességében mind a kilenc duplán is hazai pályán szereplő hokis (Horváth, Falus, Stipsicz, Hári, Mihály, Ambrus G., Németh K., Terbócs, Sebők) helytállt ezen a találkozón.

A pénteki vereség után még keményebben álltak bele a meccsbe a norvég hokisok, de a ketrec előtt ihletett formában védő Horváth Dominik eszén nem tudtak túljárni, sőt, Papp Kristóf révén vezetést szerzett nemzeti együttesünk. A folytatásban is az északiak előtt adódott több lehetéség, de a gólokat a mieink ütötték: a másodikat Sofron, a harmadikat Nagy Krisztián. Előbbi szép volt, utóbbi kevésbé, és vitatott, de videózás után megerősítették a játékvezetők.

A záró harmad elején megtört a jég, szépítettek a vendégek, majd a vége előtt 3 perccel feljöttek egy gólra, de kapusuk lehozatalát követően emberelőnyben sem tudtak egyenlíteni, ismét nyertek a mieink, ezúttal 3-2-re és pozitív töltettel indulhatnak a jövő hét elején a divízió 1/A-s vb helyszínére, Bolzanóba, ahol még kedden, a világbajnoki kezdés előtt a házigazda olaszokkal is megmérkőzik Don MacAdam alakulata. A vb-startunk vasárnap Japán ellen lesz majd 16.00 órakor.

A szombati mérkőzéshez kapcsolódóan három kiváló hokist is elbúcsúztattak a válogatottól ünnepélyes keretek között: Szirányit, Magosit és Kógert (mindhárman játszottak a Volánban, Magosi most is Fehérváron hokizik), majd a 2008-as, csak Szapporói csodaként emlegetett, A-csoportba jutott válogatott tagjait köszöntötte a jeles tett 18. évfordulóján dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke.

Hétközi idegenbeli sikerével egyetlen győzelemre került a történelmi bronzéremtől a női röplabda Extraligában a MÁV Előre Foxconn, azonban nem tudott élni a hazai pálya adta előnnyel és a nagy lehetőséggel Lukasz Przybylak alakulata, hatalmas, hektikus küzdelemben 3-2-re kikapott a Békéscsabától, így a következő, idegenbeli összecsapás dönt a 3. hely sorsáról.

A székesfehérvári mérkőzés szinte végig teljesen úgy alakult, mint a szerdai, viharsarki, csak éppen ellenkező szereposztással: az első két szettet nagy küzdelemben megnyerte a vendégcsapat, 25-21-re és 25-22-re, majd a következő két játszmában egyenlítettek a hazaiak egy 25-22-es és 25-23-as etappal.

Ezek után jött a mindent eldöntő rövidített ötödik szett, amelyben a 28 pontos Dvoracek és a 18 egységig jutó Matos vezérlete MÁV Előre kezdett jobban, elhúzott 5-2-re, de a lendület itt megtört, egy érthetetlen 2-10-es rohanással a Békéscsaba 12-7-re fordított, elhúzott és innen már nem volt visszaút Pallagék számára, a vendégek 15-9-re nyerték a játékrészt, 3-2-re a mérkőzést.

Összesítésben 2-2-re állnak a küzdő felek, így a bronzérem sorsa Békéscsabán dől el, várhatóan április 23-án, kedden (hivatalos időpont még nincs).

Más:

Az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabda csapata zsinórban a negyedik vereségével egyre komolyabb veszélybe kerül a bajnokságban, három pontra áll a kiesőktől. AFKC – Váci NKSE 28-33.

A mérkőzés első gólja a hazaiaké volt, majd 7-6-ig többnyire vezetett is, de itt – a 11. percben – megállt a tudomány, a Vác fordított és innentől kezdve végig vezetve simán nyert. A második félidő elején egyszer még két gólra visszajött a fehérvári egylet (17-19), ám utána csak nyílt az olló, héttel is megugrott a Vác, amely végül öttel diadalmaskodott. Afentáler 8, Kövér és Szemes 6-6 gólja is kevés volt az üdvösséghez.

Ezzel az újabb nullázással maradt 12 pontos Horváth Roland együttese, hárommal tart előrébb, mint a már kieső pozícióban lévő Békéscsaba, így a következő fordulóban (április 27, szombat 18.00) a sereghajtó, már biztos kiesőnek tűnő Kozármisleny otthonában kötelező lesz betakarítania a két pontot, különben valóban nagy bajba kerülhet, mivel a hajrában két élcsapat, a Ferencváros és a Mosonmagyaróvár mellett csupa közvetlen rivális ellen kell pályára lépnie, lutri meccseken.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >