Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az ötödik mérkőzésen dől el a bronzérem sorsa a női Extraligában
Az ötödik mérkőzésen dől el a bronzérem sorsa a női Extraligában Nyomtatás E-mail
Írta: MÁV Előre Foxconn kommunikációs csapata   
2024. április 22.
A Swietelsky-Békéscsaba öt szettben legyőzte a MÁV Előre Foxconnt a női röplabda Extraliga bronzpárharcának negyedik mérkőzésén szombaton a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban. A vendégek ezzel egyenlítettek, és kiharcolták, hogy a harmadik helyről Békéscsabán szülessen döntés.

 

Míg az első két mérkőzésen a hazai pályán játszó együttes örülhetett, a harmadik összecsapáson a MÁV Előre elvette a Békéscsabától a pályaelőnyt, ezzel megalapozva, hogy saját szurkolói előtt szerezhesse meg a bronzérmet.

A szakadék szélén táncoló BRSE a tétnek megfelelően kezdett be, 8-12-nél négypontos előnyre tett szert. A MÁV Előre játékosai egy ötpontos szériának köszönhetően fordítottak, elszakadni azonban nem tudtak ellenfelüktől. Egészen 20-21-ig fej-fej mellett haladtak a felek, amikor a vendégek ismét négypontosra növelték vezetésüket, melyet már meg is őriztek.

A második szettben a fehérvári alakulat továbbra is kereste játékát. A sérülése miatt még nem százszázalékos Pallag Ágnest 9-13-nál küldte másodszor pályára Lukasz Przybylak vezetőedző. Az első felvonással szemben ezúttal látványos javulást hozott a csapatkapitány beállítása, a következő kilenc pontból hetet a MÁV Előre könyvelhetett el magának. A vendégeket azonban nem rendítette meg a fordítás, és egy újabb nagy hajrával, Georgieva Paskova és Cansu Aydinogullari révén 0-2-re módosították a szettarányt.

A békéscsabaiak átmentették a formát a harmadik szett elejére is, a nehéz helyzetbe kerülő kék-fehérek viszont tudtak újítani, és 3-6-ról 15-10-re fordítottak. Tóth Gábor vezetőedző cserékkel igyekezett felrázni csapatát, ami sikerült is, 23-22-nél újfent közel került ellenfeléhez a BRSE, a végjátékban azonban ezúttal fehérváriak érvényesítették akaratukat.

A MÁV Előre játékosai a következő etapban már saját játékukat játszva tudták rákényszeríteni akaratukat ellenfelükre. Egészen 15-15-ig uralták a játszmát, Tóth Gábor azonban megint rendezni tudta a sorokat. A hajrá ismét kiélezett csatát hozott, melyből a feltámadó hazaiak jöttek ki jobban, akik Maia Dvoracek huszonharmadik pontjával kikényszerítették a döntő szettet.

Az idegek harcát hozta a mindent eldöntő ötödik játszma. A fehérváriak 5-2-re léptek meg az elején, de vezetésük nem tartott sokáig, mivel feljavuló sáncuk révén a vendégek hamar magukra találtak, és 6-8-ra fordítottak. Lukasz Przybylak 6-10-nél egy időkéréssel igyekezett változtatni a végkimenetelen, kísérlete azonban nem járt sikerrel.

Győzelmével a Swietelsky-Békéscsaba kiegyenlített a párharcban, így a bronzérem sorsa az ötödik mérkőzésen dől majd el, Békéscsabán.

„Ez egy tipikus éremért folyó csata volt, rengeteg érzelemmel, sok rotációval. Az ötödik szett előtt úgy éreztem, hogy jól megy a játék, megnyerhetjük az összecsapást, de a játszma közepén kicsit hezitáltunk, szenvedtünk a pontszerzéssel. Ezt kihasználta a Békéscsaba. Amikor így elveszítjük a ritmust, nagyon nehéz visszajönni. Most az ötödik ütközetre kell felkészülnünk, amit idegenben vívunk majd meg. Úgy gondolom, hogy a lányok készen állnak a kihívásra” – nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés után.

 

MÁV Előre Foxconn – BRSE 2-3 (-21, -22, 22, 23, -9)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Király-Tálas, Markovic, Matos, Orosz. Csere: Kovács (liberó), Tóth (liberó), Vacsi, Ventura, Szabó, Pallag, Michalewicz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

BRSE: Glemboczki, Stepanenko, Bodnár, Pintér, Aydinogullari, Paskova. Csere: Molcsányi (liberó), Kertész (liberó), Kump, Kotormán, Budai, Becic. Vezetőedző: Tóth Gábor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >