Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kiürítési gyakorlatot és pályaorientációs napot szerveznek szerdán diákoknak
Kiürítési gyakorlatot és pályaorientációs napot szerveznek szerdán diákoknak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 23.
Mintegy 300 diák bevonásával tart komplex kiürítési gyakorlatot a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség április 24-én, szerdán az Alba Plazában. A forgalomkorlátozással, lezárással járó művelet körülbelül másfél órás lesz. Ezután 12.00 órától kezdődik a Szakmák Utcája pályaorientációs nap a Széchenyi Technikumban.

 


A délelőtti szimulációs gyakorlat szerint az egyik moziteremben, filmvetítés közben tűz keletkezik. A mozit a tűzoltókkal együttműködve kiürítik, a közönség közül néhányan a tetőre menekülnek, innen menekítik le őket. Ezt követően egy feltételezett balesetben kigyulladt személygépkocsi oltását mutatják be a tűzoltók a Pláza mögötti parkolóban.

A kiürítési gyakorlat miatt már április 23-a, kedd estétől lezárják a Pláza mögötti parkolót, valamint 24-én, szerdán 10 és 12 óra között nem lehet áthajtani a Palotai út és a Mátyás király körút közötti átkötőúton sem. A lezárás és a forgalomkorlátozás, valamint a füsthatással járó bemutató miatt a lakosság türelmét és megértését kéri a Katasztrófavédelmi Kirendeltség! 

A gyakorlati nap második felében, 12.00 órakor kezdődik a Szakmák Utcája pályaorientációs fesztivál a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Technikumban. Többek között műszaki mentési és keresőkutyás bemutató, füstkamra és reanimációs gyakorlat, tűzoltó gépjárművek és szakfelszerelések bemutatója várja az érdeklődőket. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >