Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Divízió 1/A vb: győzelemmel kezdtek hokisaink
Divízió 1/A vb: győzelemmel kezdtek hokisaink Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2024. április 29.
3-1-re legyőzte Japánt, így fontos sikerrel kezdte a bolzanói divízió 1/A-s világbajnokságot a magyar jégkorong-válogatott. A nyolc fehérvári hokist is soraiban tudó nemzeti csapatunkban a Volánosok közül Hári góllal és gólpasszal, Terbócs pedig egy góllal vette ki a részét a jó kezdésből.

 

 

A japánok a tőlük várt harcos, gyors hokit játszották, de most jórészt nagyon figyelt válogatottunk, hogy ne nyíljon ki hátul, ne legyenek felesleges kiállításaink és ne adjon könnyű ziccereket ellenfelének, ez pedig meg is hozta gyümölcsét, még úgy is, hogy a középső játékrészben vissza esett Sofronék produkciója és koncentrációja.

Az első harmad 8. percében megérdemelten szereztünk vezetést akcióból: szép korongjáratás után Hári Szabó Bencéhez fordított, az ő lövése még lejött a blokkról, de Varga fordulásból betette, első felnőttvilágbajnoki meccsén rögtön első gólját szerezve!

A folytatásban sokáig magabiztosan hokiztak a mieink, ám az első szünet után nem mentek úgy a dolgok, mint az első 20 percben, de ekkor ennek nem volt kapott gól formájában megnyilvánuló következménye, sőt, közel álltunk a második találatunkhoz, amit aztán az utolsó harmad elején sikerült Terbócs révén megszerezni: a Volán egyik ászának lapos lövése a mamutok között talált az utat a hálóba.

Jöhetett volna gyorsan a harmadik gólunk is, de Nemes helyzeténél Nariszava védett nagyot. A hajrában azért jöttek a nem kívánt izgalmak, miután Japán sokadik emberelőnyénél Hanzava keresztpassznak szánt korongja Nilsson sarkáról a kapunkba pattant. 2-1 után nagyon nyomtak az ázsiaiak, ám végül egy üres kapus találattal Galló előzékenységének köszönhetően Hári pöttyintette be a korongot 30 centiről a ketrecbe, eldöntve a mérkőzést.

Összességében megérdemelt a magyar győzelem, Bálizs a kapuban remekelt, a mezőnyben pedig Galló, Hári, Terbócs és Nilsson nyújtott remek produkciót. Folytatás kedden 16.00 órakor a nem kis meglepetésre a top-favorit Szlovéniát 4-2-re legyőző Dél-Korea ellen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >