Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Szabad a zene és a tánc – Bolondballagás kedden a belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Harcos Edina   
2024. április 30.
Egy fiatal életében talán az első nagy megmérettetés, ami igazán számít, az az érettségi vizsga vagy záróvizsga. Ezután mindenki kilép a nagybetűs életbe, elhagyják nemcsak a középiskola falait, de sok esetben az otthonukat és szülővárosukat is. Ezt megelőzően a Bolondballagáson még közösen buliznak egy jót április 30-án, kedden. A jelmezbe öltözött osztályok bemutatóit a zsűri értékeli, a legjobbnak ítélt osztály 175 ezer, a második helyezett 125 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint hozzájárulást kap az érettségi bankettjének költségeihez.

 



Nincs új a nap alatt, de mégis van! A program ugyanaz, de a diákok évről-évre változnak, a Bolondballagás élményét pedig mindenkinek szeretné az SZKKK biztosítani, így idén is meghirdették a népszerű eseményt. A rendezvényen nemcsak a saját osztálytársaikkal, de akár az évfolyamtársaikkal és a város többi végzősével együtt legálisan bulizhatnak a belváros utcáin a fiatalok. A kreativitásnak csak a képzelet szab majd határt, és a szervezők reménye szerint idén is szórakoztató jelmezekkel és műsorokkal örvendeztetik meg egymást, a járókelőket és a zsűrit a végzős középiskolások.

A diákok fél kilenckor gyülekeznek az Alba Plaza előtti téren, a zenés-táncos felvonulás 8.45-kor indul a Liszt Ferenc utcán, a Városház téren és a Fő utcán keresztül a Vörösmarty Színház melletti téren felállított színpadig, ahol kilenc órától az osztályok bemutatják vidám műsorszámaikat.

A diákok produkcióit idén is négytagú zsűri értékeli: dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Töll Konrád, a polgármesteri hivatal kommunikációs tanácsadója, Böhm László, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke és Juhász Zsófia, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ igazgatója. A dicsérő szavak mellett természetesen a jutalom sem marad el: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jóvoltából a legjobb csapat 175 ezer, a második helyezett 125 ezer, a harmadik legjobb osztály pedig 100 ezer forint hozzájárulást kap az érettségi bankettjének költségeihez.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >