Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Mulatság a táncház napján
Mulatság a táncház napján Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. május 04.
A táncház napját népi gyermekjátszóval, magyarpalatkai tánctanítással és mulatsággal ünnepli Székesfehérvár. Május 4-én, szombaton 17 órakor kezdődik a program a Malom utcai Táncházban.

 

 

1972 tavaszán négy amatőr táncegyüttes, a Bartók, a Bihari, a Vadrózsák és a Vasas tagjainak részvételével megtartották az első budapesti táncházat, a Sebő együttes élő muzsikájára. A „Zene és tánc – úgy, mint Széken” mottóval, zártkörűen induló kezdeményezés hamarosan nyílt klubokban folytatódott: útjára indult a táncházmozgalom. Sikerének és fennmaradásának titka talán abban keresendő, hogy általa széles tömegek és egymást követő generációk életének vált részévé zenei és táncos anyanyelvünk. Az első táncház megrendezésének 52. évfordulóján ismét számos programot szerveznek országszerte.

Székesfehérváron május 4-én, szombaton a Táncházba várják az érdeklődőket. A 17 órakor kezdődő kézműves foglalkozáson Anyák-napi hímzett meglepetést készíthetnek kicsik és nagyok Pintérné Markovich Marcella irányításával. Az „Ígéret havába” címmel 18 órától perdülnek táncra a népi gyermekjátszóba érkezők Bókáné Zemancsek Edit vezetésével. Az est hátralévő részében magyarpalatkai táncokat tanít a házigazda, Németh Gergő, majd 20.30 órától kezdetét veszi a táncházi mulatság. A talpalávalót a Galiba zenekar húzza.

Belépőjegyet a https://jegy.artefolk.hu oldalon, valamint a rendezvény napján 16.30 órától a helyszínen készpénzes fizetéssel lehet váltani.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >