Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alba: parádés kezdés, rémálomszerű befejezés Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2024. május 05.
A férfi kosárlabda NB I felsőházában két motivált csapat feszült egymásnak az elődöntős sorozat harmadik – egyben második fehérvári – összecsapásán, mivel hét közben, Szolnokon hazai siker született, másfél év és négy Alba siker után először. A győzelem alaposan felspannolta a Tisza-partiakat, aki a Magyar Kupa győzelmük óta egyébként is kiegyenesedni látszottak, ennek pedig azért volt jelentősége a péntek esti derbin, mert még komoly hátrányban sem adta fel a csatát, s úgy nyerte azt meg ki-ki hosszabbításban egyetlen ponttal, 110-109-re, hogy az Alba brutálisan kezdett és már 22 pontos előnye is volt!

 

Az első játékrészt 37-18-ra hozták Alejandro Zubillaga játékosai, nagyon szaladt a szekér, 44-22-nél kétszer annyi pontja volt már a fehérvári egyletnek, amely még a nagyszünet előtt 10 pontot leadott igencsak combos előnyéből, aminek komoly jelentősége lett a folytatásban, mert a Szolnok vérszemet kapott, az Alba nem tudott kellőképpen felpörögni, így a vendégek reménytelen helyzetből felállva a záró játékrész 3. percében 81-81-nél utolérték a házigazdát, majd 88-94-nél már igen közel állt a győzelemhez. A legvégére aztán némileg összekapta magát az Alba, Barnett és Vojvoda visszahozta 94-94-re a meccset, de közben Chambers két fontos dobást is elhibázott, így jöhetett a hosszabbítás.

Ezt a Szolnok bírta jobban higgadtsággal, bár a parádézó, összesen 40 (!!) pontot szóró Vojvoda visszaszerezte a vezetést a kék-fehéreknek, majd még 103-101-nél is előrébb tartott riválisánál, Pongó 3 pontosával újra a Szolnok vezetett, majd Wiggins és Jovanovic az utolsó percben hat büntetőt is bedobott, így Barnett hiába egyenlített ki 5 másodperccel a vége előtt, a vendégek trénere időt kért, majd a játékvezetők ráfújtak Barnettre egy szabálytalanságot, holott egyértelműen szabályosan blokkolta Wigginst! Ekkor már csak tizedmásodpercek voltak hátra. Az amerikai bedobta az egyik büntetőt, Chambers pedig bár még próbálkozott egy távolival, de ez sem sikerült. Ezzel az egyetlen pontocskával fordult a párharc és már a Szolnok vezet 2-1-re.

Hétfőn jön az újabb Tisza-parti ütközet, ahol az Alba bizonyíthatja, hogy nem lép ugyanabba a folyóba mégegyszer és képes a vélhetően telt házas derbit idegenben is behúzni. Mert képes, ez nem kérdés. Az viszont igen, hogy fejben mennyire tudja csapatát helyre rakni Zubillaga mester.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >