Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szerdán rendezik a Közlekedési Kultúra Napját
Szerdán rendezik a Közlekedési Kultúra Napját Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. május 07.
Tizedik alkalommal rendezik meg a Közlekedési Kultúra Napját május 8-án, szerdán délelőtt a Németh László Általános Iskola előtti téren. A szemléletformáló, játékos feladatokkal tarkított rendezvényen óvodás és általános iskolás gyerekek gyarapíthatják tudásukat a tudatos közlekedés témájában.

 

 

Immáron tíz éve rendezik meg a Közlekedési Kultúra Napját az év ezen szakaszában, országszerte több száz rendezvénnyel. A szemléletformálás jegyében május 8-án, szerdán 8.45 órától a Németh László Általános Iskola előtti téren több mint 200 óvodás és általános iskolás gyermek vesz majd részt különböző játékos, a tudatos közlekedésre nevelő feladatban. Idén is lesz rendőrségi sátor ügyességi és szabályossági pályával, de a kerékpárok kötelező tartozékait is megismerhetik a gyerekek. A Magyar Közút két munkagépet állít ki, még a Visible Crossing Kft. egy életnagyságú gyalogátkelőhelyet telepít, ahol a gyerekek a szabályos átkelést gyakorolhatják. A résztvevőket iskolájukba, óvodájukba az Evergreen Kft támogatásával biztosított DOTTO kisvonat fogja hazaszállítani.

Molnár István, a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Vármegyei Területi Szervezetének elnöke megköszönte a Rendőrség és az Önkormányzat partnerségét, valamint új partnerként köszöntötte a Visible Crossing Kft-t, akik a városban található okoszebrák technológiáját is fejlesztették. A közlekedésbiztonságra való nevelésért közösen kell tegyünk – ismertette az idei év rendezvényének mottóját Molnár István, aki szerint ezek a programok iskolákat, gyerekeket, szülőket egyaránt megmozgatnak és a biztonságosabb közlekedés felé terelnek. Elmondta, hogy idén 5 intézményből összesen 227 gyermekre számítanak a szerdai rendezvényen.

„Óvodások és általános iskolás érkeznek majd, hogy egy kis edukáción keresztül tudatos közlekedőkké váljanak.” – fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester, aki elmondta: a gyerekek példáján keresztül a szülők is toleránsabbak lehetnek a mindennapi közlekedésben. Az alpolgármester fontosnak tartja, hogy a város infrastruktúráját minden közlekedő részére fejlesszék, azonban ugyanilyen fontos az egymás iránt tanúsított türelem és a közlekedési szabályok betartása, melyekre az ilyen rendezvények is felhívják a figyelmet.

Májer László rendőr őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának munkatársa szerint a gyerekeken keresztül az önkéntes jogkövetést kell elérni. Ennek eredményeképpen nem csak akkor tartanák be a szabályokat a közlekedők, amikor meglátják az ellenőrzést, hanem saját maguk érdekében, a baleset esélyének csökkentéséért cselekednének helyesen. Kiemelte: fontosak a szemléletformáló rendezvények, amivel elérhető, hogy valóban mindenki hazaérjen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >