Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Pünkösd hétvégéjén rendezik az V. Mesés kiskerteket
Pünkösd hétvégéjén rendezik az V. Mesés kiskerteket Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. május 08.
Tizennyolc székesfehérvári óvoda részvételével rendezik meg május 19-én, pénteken 16.00 órától az V. Mesés kiskerteket. Az óvodások kedvenc meséik jeleneteit alkothatják meg a Zichy ligetben.

 

 

Idén a Pünkösdi Virágálom előtt rendezik meg az V. Mesés kiskertek elnevezésű kertépítő versenyt. A program az Önkormányzat és a Városgondnokság közös szervezésében valósul meg május 19-én, pénteken 16 és 19 óra között. Ezúttal 18 székesfehérvári óvodából jelentkeztek a legkisebb kertépítők, akik a kedvenc meséiket alkothatják meg az apró kertekben. A részletekről Deák Lajosné önkormányzati képviselő, a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka, Bozai István városgondnok, Homoki László, a Városgondnokság kertészeti divízióvezetője és Hahn-Poszmik Réka, a kertészeti divízióvezető helyettese adtak tájékoztatást kedden délelőtt.

„Nagyon fontos, hogy megtanítsuk a gyermekeknek, ha elültetnek egy növényt, gondozniuk is kell azt.” – fogalmazott Deák Lajosné önkormányzati képviselő, a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka, aki örömének adott hangot, hogy idén is 18 fehérvári intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez. A gyerekek a délutáni alvásokkor hallott, legkedvesebb meséket fogják megalkotni, az elkészült kertek pedig körülbelül két hétig lesznek láthatóak a Zichy ligetben. Deák Lajosné azt kérte, aki arra jár, csodálja meg a kiskerteket, és ha tehetik, öntözzék meg a virágokat. Külön köszönte minden szervező és támogató munkáját, hogy a rendezvény idén is színvonalasan valósulhat meg.

Bozai István városgondnok elmondta, hogy az utánpótlás-nevelés fontos eseménye a Mesés kiskertek, hiszen a legfiatalabb generáció is megismerkedhet a kertépítés, a növények és a zöld környezet szépségeivel. Kiemelte, hogy idén a Pünkösdi Virágálommal is egybeesik a rendezvény, így aki ellátogat a Belvárosba díszeit megcsodálni, a gyerekek kiskertjeivel is találkozhat a Zichy ligetben.

Homoki László, a Városgondnokság kertészeti divízióvezetője, valamint Hahn-Poszmik Réka divízióvezető-helyettes elmondta: idén közel 300 gyerek vesz majd részt a Mesés kiskertek programban. A verseny célja, hogy környezettudatosságra neveljék a kicsiket, valamint megismertessék velük a növények gondozását. A növényeket úgy ültetik majd el, hogy később, a verseny végeztével elfoglalhassák helyüket az óvodák udvarain. Előtte azonban a kiskertek előreláthatólag két hétig lesznek láthatóak a Zichy ligetben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >