Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow X. Közlekedési Kultúra Napja - játékos feladatokkal a tudatos közlekedőkért
X. Közlekedési Kultúra Napja - játékos feladatokkal a tudatos közlekedőkért Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. május 09.
Az óvodások és általános iskolások különböző játékos feladatokkal, akadálypályák teljesítésével és kvízekre adott helyes válaszokkal válhattak tudatosabb, szabálykövető közlekedővé a Közlekedési Kultúra Napján. Az eseményt szerdán délelőtt a Németh László Általános Iskola előtti téren rendezték meg.

 

 

2015 óta minden évben május 11-én rendezik meg a közlekedési kultúra napját, amikor a közlekedő társadalom és a kulturált közlekedés ügyének érdekében különböző szemléletformáló rendezvényeket tartanak. Szerdán délelőtt a Közlekedéstudományi Egyesület, az Önkormányzat, valamint a Rendőrség közös szervezésében a Németh László Általános Iskola előtti tér adott otthont a X. Közlekedési Kultúra Napjának. Ez alkalommal a legkisebbek játékos formában, különböző kvízek, akadálypályák, valamint egy életnagyságú okoszebra segítségével tanulhatták meg a közlekedés írott és íratlan szabályait. A rendezvény célja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban tudatos közlekedővé váljanak, csökkentve ezzel a balesetek esélyét.

Molnár István, a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Vármegyei Területi Szervezetének elnöke a szemléletformálás és az értékteremtés fontosságáról beszélt köszöntőjében. Mint fogalmazott, mindig a fiatalokat próbálják megszólítani, hiszen a legifjabbak közlekedési kultúrára való nevelését nagyon fontosnak tartják, általuk pedig hosszú távú eredményeket érhetnek el. A különböző közlekedési helyzetekkel egyébként is már óvodás korban találkozhatnak a gyerekek, így hasznos, ha minél előbb elsajátítják és alkalmazzák a szabályokat, tanácsokat.

Mészáros Attila alpolgármester megnyitó beszédében elmondta: nagyon hálás a szervezőknek, akik idén is fontos témát mutatnak be, játékos formában. Az alpolgármester szerint a tudatos közlekedést fontos, hogy minél fiatalabb korban megismerjék a gyerekek, a kicsik példájából pedig akár a szülők is tanulhatnak

Májer László rendőr őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának munkatársa azt tanácsolta a gyerekeknek, hogy amit a mai napon tanulnak, merjék alkalmazni és ne legyenek restek rászólni a szabálytalankodókra. A rendőr őrnagy szerint a gyerekek jó példát mutathatnak a szülőknek, ha alkalmazzák a Közlekedési Kultúra Napján elsajátított ismereteket.

A köszöntők után az első két csoport nekilátott teljesíteni a feladatokat. Az első állomáson a gyerekek Májer László koordinálásával egy tesztpályán ismerkedhettek meg a körforgalmak használatával, a STOP-táblával, valamint a kötelező haladási iránnyal. A második állomáson egy óriás puzzle-t rakhattak ki a kicsik, még a harmadiknál egy kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos kvízt tölthettek ki, ahol a kerékpározás kötelező felszereléseit is felsorolták. Az utolsó két állomáson a Magyar Közút nagygépeit, valamint a Visible Crossing Kft. okoszebráit ismerhették meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >