Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fülemülék éjszakája – különleges programra készülnek csütörtökön a Sóstón
Fülemülék éjszakája – különleges programra készülnek csütörtökön a Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 09.
Fülemülék éjszakája címmel rendeznek különleges programot a Sóstó Természetvédelmi Területen május 9-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel. A Zöld tanyától induló túrát az időjárás függvényében madárgyűrűzéssel és lepkészettel színesítik, előzetes jelentkezés nem szükséges.

 


A fülemüle a világ egyik legszebb énekhangú madara. Azért is különleges, mert a hím nem csak napközben, de a költési időszak első felében egész éjszaka énekel. A dalos madarak a természeti környezet mellett a városokban, a belvárosokban is szívesen megtelepszenek, ezért sok helyen találkozhatunk velük.

Csütörtök este a vállalkozó kedvű természetbarátok rövid túrát tesznek a Sóstó ösvényein, a különböző élőhelyeken, közben meghallgathatják a fülemülék varázslatos énekét. A programot az időjárás függvényében madárgyűrűzés és éjszakai lepkészet is színesíti. A túrára nem szükséges előzetesen jelentkezni, elég a helyszínre menni a megadott időpontban. Májusban még hűvösek lehetnek az éjszakák, ezért javasolják a réteges öltözködést, és az esetleg hirtelen érkező zápor elleni védőruházatot is. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >