Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tucatnyi kisgyermeket díjaztak az Aranyecset program „Családom” című rajzpályázatán
Tucatnyi kisgyermeket díjaztak az Aranyecset program „Családom” című rajzpályázatán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 09.
Idén is sikerrel folytatódott az Aranyecset című, vizuális nevelési tehetségprogram az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájában. Az intézményben köszöntötték azokat a gyerekeket, akiket a program keretében meghirdetett, megyei szintű, “Családom” című rajzpályázat keretében díjaztak. Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester gratulált a pedagógusoknak, a gyerekeknek és szüleiknek.

 

 

A Vízivárosi Tagóvodában Magony Henriett vezetésével, 2019-ben indult útjára a térbeli-vizuális tehetséget kibontakoztató Aranyecset műhelyprogram, amely azóta is minden nevelési évben kiemelt eredményességgel működik. Az egyedülálló kezdeményezés többször részesült jelentős, vissza nem térítendő támogatásban, csak a mostani nevelési évben 4,3 millió forintot nyert a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program pályázatán. Az összegből többek között modern fejlesztő eszközöket vásároltak a műhely működtetésére és élményprogramokat szerveztek az óvodásoknak, törekedve arra, hogy a szülők is minél inkább részesei legyenek gyermekeik fejlődésének.

A Vízivárosi Tagóvoda nagyon sok művészeti ággal foglalkozik, az Aranyecset program pedig méltán népszerű – fogalmazott a keddi ünnepségen Mészáros Attila alpolgármester, aki gratulált a díjazottaknak. Mint mondta, a “Családom” című rajzpályázat szebbnél-szebb alkotásai azt tükrözik, hogy a gyerekek boldogok otthon, a családjaikban és az óvodában is. A kicsik kreativitásának fejlődését magas színvonalú pedagógiai munka szolgálja.

Huszárné Kovács Márta, a Fejér Vármegyei Tehetségsegítő Tanács óvodai munkacsoportjának vezetője köszöntőjében arról beszélt, a Tanács célja és feladata összefogni azokat az óvodákat, általános és középiskolákat, illetve egyetemeket, melyeknek fontos és hangsúlyos szerepe van a köznevelésben. Az óvodákban sok olyan műhely működik, ahol az átlagon felüli képességekkel rendelkező gyerekeket fejlesztik. Ebben a pedagógusoknak és a szülőknek is komoly szerepük van. 

A köszöntőket követően népzenés – táncos műsort adtak az Aranyecset programban résztvevő gyerekek, majd átadták a “Családom“ című rajzpályázat díjait. Fejér vármegyéből összesen 54 kreatív és szép alkotás érkezett, a díjazás pedig az alábbiak szerint alakult:

1. hely: Dalvári Janka - Sárbogárdi Zengő Óvoda
2. hely: Verbóczki Tamás - Maroshegyi Óvoda
3. hely: Németh Niké Anna - Rákóczi Utcai Óvoda

I. különdíjas: Wéninger Mirabel - Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda
II. különdíjas: Kiliti Damján - Árpád Úti Óvoda
III. különdíjas: Bődi Zselyke Milla - Sárbogárdi Zengő Óvoda

“Szívünknek kedves” díj:
Dobos Tamás - Árpád Úti Óvoda
Kovács Noémi Hanna - Gyöngyvirág Óvoda
Takács Emília - Tolnai Utcai Óvoda
Soós Viktória - Sárbogárdi Zengő Óvoda
Rácskai Bíborka -  Árpád Úti Óvoda
Balogh Tamara - Sárbogárdi Zengő Óvoda


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >