Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vasárnap rendezik meg a 37. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozót
Vasárnap rendezik meg a 37. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozót Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 09.
Május 12-én, vasárnap a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezi meg a 37. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozót a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete. A Fehérvári Nagyjaink éremsorozat újabb tagjának kiadásával, érdekes ismeretterjesztő előadással, kamarakiállítással és helyszíni éremveréssel várnak minden kedves érdeklődőt.

 


Mintegy 300 vendéget várnak a hagyományos éremgyűjtő találkozóra, melynek keretében 120 asztalon lesz lehetőség szabad éremcserére és éremvásárra.

A találkozó keretében adják ki a Fehérvári Nagyjaink éremsorozat legújabb, 12. tagját, mellyel ezúttal Szőgyén-Marich László (1806–1893), Fejér vármegye főispánja, Székesfehérvár királyi biztosa előtt tiszteleg a város. Az éremmel arról is megemlékeznek, hogy 150 évvel ezelőtt fejeződött be a székesfehérvári Vörösmarty Színház építése, a teátrum 1874. augusztus 22-én nyitotta meg kapuit.

A találkozó megnyitója vasárnap 9.00 órakor kezdődik, majd 9.20 órától dr. Vizi László Tamás történész, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora tart előadást Szőgyén-Marich László közéleti pályájáról. 10.00 órakor kitüntetések átadására kerül sor, 10.10 perctől pedig ismertetik a Fehérvári Nagyjaink éremsorozat legújabb tagját. A Szent László teremben kamarakiállítás nyílik, ahol a sorozat eddigi tagjait és számos egyéb érdekességet láthatnak az érdeklődők. A találkozón részt vesz a Hereditas Hungarica, melynek közreműködésével helyszíni éremverés lesz, és bárki készíttethet egyéni érmet.

Az Alba Regia Éremgyűjtő Találkozóra ezúttal is díjtalan a belépés, szeretettel invitálnak minden érdeklődőt!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >