Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újra virágos lesz a belváros Pünkösdkor Nyomtatás E-mail
Írta: Stáczer Lívia   
2024. május 15.
Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk majd a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel közötti szakaszon hat virágbolt fogja színes-illatos növényekkel elárasztani a belvárost. A Pünkösdi Virágálom eseményt május 17-én megnyitó műsorral vezeti fel a szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK), melyen fellépnek a Csurgói Csicsergők ifjú népdalénekesei és az ARTE ARAMI néptáncosai, és ezúttal sem marad el a látványos galambröptetés sem.

 


Raklapból készült fotelek adják az alapját azoknak a virágkompozícióknak, amelyeket a Pünkösdi Virágálom alkalmából készítenek székesfehérvári virágkötők. Az alkotásokat a pünkösdi hétvégén, május 17–20. között láthatják az érdeklődők. Hat virágüzlet vállalta, hogy feldíszítik a belváros egy részét – a Tűzvirág, a Hortenzia Virágszalon, az Anemone Fleur, a Budai 66, a SyldeFleur és a Virágvár Virágüzlet. Ezen kívül a Szent Kristóf Ház lakói is készítenek egy kompozíciót a helyszínen, ezzel kicsit rájuk irányítva a figyelmet.

A majdnem négynapos program ünnepélyes megnyitója május 17-én, pénteken fél hatkor kezdődik a Városház téren, ahol Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök köszönti a résztvevőket. A köszöntőket követően idén is lesz galambröptetés a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete Székesfehérvár közreműködésével. A megnyitón népdalcsokrot énekelnek a Csurgói Csicsergők, akik Fehérvárcsurgóról érkeznek, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Károlyi József Tagiskolájából, karnagyuk Erőss Orsolya – az énekkar legutóbb az Éneklő Ifjúság hangversenyen szerzett arany minősítést. A megnyitó zárásaként az ARTE ARAMI Guba csoportjának fellépését élvezheti a közönség – a jelenlévőket egy kis táncházba is invitálják majd a fiatalok.

A program ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >