Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az Orgonák éjszakáján Hannfried Lucke koncertezik a Bazilikában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. május 18.
Klasszikus zenei nagyágyú érkezik Székesfehérvárra az Orgonák éjszakáján. Május 18-án Hannfried Lucke orgonaművész kápráztatja el a közönséget virtuóz játékával. A koncert szombaton 17 órakor kezdődik a Szent István-székesegyházban.

 


A Filharmónia Magyarország missziójának tekinti, hogy minden korosztály számára elérhetővé tegye és mindenkihez közel vigye a klasszikus és kortárs zenét. Ezt a célt szolgálja az Orgonák éjszakája elnevezésű programsorozat is, amely ennek a nem mindennapi hangszernek a sokoldalúságát és izgalmasságát hivatott bemutatni, sokszor kimozdítva az orgonát megszokott környezetéből.

„Az orgona a keresztény kultúrkör egyszerre legismertebb és legláthatatlanabb hangszere. Nem véletlenül nevezik őt azonban a hangszerek királynőjének, különleges hangzásvilága annak ellenére is ismerős mindenki számára, hogy legtöbbször jóval a hallgatóság felett, a templomok karzatán foglal helyet. Rengeteg klasszikus és kortárs darab íródott jellegzetes hangjára, hiszen egyedülálló módon képes egy egész zenekar helyettesítésére, de más hangszerekkel kombinálva is páratlan élményt nyújt.” – olvasható a https://filharmonia.hu/fesztivalok/orgonak-ejszakaja oldalon.

Május 18-án, szombaton egy klasszikus zenei nagyágyú érkezik Székesfehérvárra. Az Orgonák éjszakáján Hannfried Lucke orgonaművész kápráztatja el a közönséget virtuóz játékával a Szent István-székesegyházban 17 órakor kezdődő koncerten. A műsorban Liszt: Bevezetés és fúga Bach 21. „Ich hatte viel Bekümmernis“ kantátája alapján, Mozart: f-moll Fantázia, Sweelinck: Malle Sijmen, Bach: „Nagy” g-moll fantázia és fúga, Novák: Prelúdium egy morva témára, Liszt: Evocation à la Chapelle Sixtine, Hannfried Lucke: Impovizáció egy adott témára és Balázs Ádám: Fanfare Ungarico című műve csendül fel.

Jegyet még korlátozott számban válthatnak az érdeklődők a https://filharmonia.hu/programok/2673/hannfried-lucke-orgonahangversenye oldalon keresztül.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >