Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Új szezon, új név
Új szezon, új név Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. augusztus 17.

ImageEzekben a percekben kezdődött a SAPA Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának sajtótájékoztatója, ahol fény derült a klub új nevére, szponzori szerződéseket írtak alá, és bemutatták az új játékosokat is. Az Alba Volán SC büszkén ad hírt arról, hogy a jégkorongcsapat hivatalos neve mától Sapa Fehérvár AV 19, ezt a John van den Nieuwelaar és az Ocskay Gábor által aláírt szerződés szentesítette.

 

"A SAPA számára megtiszteltetés, hogy három évre Sapa Fehérvár AV 19 nevet viseli a jégkorongcspat. Nyilván néhányuk fejében megfordul a kérdés, hogy egy alumíniumcégnek milyen összeköttetése lehet a jégkoronggal. A válasz, hogy skandináv cég vagyunk, és a skandinávok nagyon szeretik a jégkorongot, de a fő ok az az, hogy a hokit az üzleti modellünk szimbólumának tartjuk. Gyors és dinamukus sport, és a mi iparágunkban is ilyen tulajdonságokkal kell rendelkezni, hogy sikeresek lehessünk. És nem utolsósorban 900 alkalmazottunk van, akik büszkék a városukra és a sportágra, és mindannyian reméljük, hogy remekül teljesít a klub a szezonban." - mondta az üzletember.

A következő jelentős szponzori szerződést Vass János, a Vass-Nyakas Kft ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével. "Kb. 10 éves kapcsolatunk van a szakosztállyal, mi csináltuk a lelátók bővítését, és úgy döntöttünk, hogy ettől az évtől fogva támogatjuk a jégkorongot" - mondta. A csapat támogatóinak sorába lépett a RIA sportszergyártó cég.

Kuti Tamás, a vállalat képviselője elmondta: "Több éve öltöztetjük az Alba Volánt, most a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel előjövünk egy új márkával, amely 100% magyar termék, és amelyet az Alba Volánon keresztük próbálunk népszerűsíteni." Nagy öröm, hogy továbbra is a képernyőn lesznek az EBEL-meccsek.

Erről Hesz Máté, az RTL Sportklub vezetője beszélt: "Az RTL Sportklub folytatja a tavalyi évvel megkezdett együttműködést, és legkevesebb 15 mérkőzést közvetítünk, ebben nincsnek benne a rájátszás mérkőzései, az majd egy új megállapodás része lesz. Idén idegenbeli mérkőzéseket is szeretnénk adni, a horvát EBEL- résztvevővel való egyeztetés függvényében. Tavaly gyümölcsöző volt az együttműködés, reméljük, idén is az lesz."

Ocskay Gábor, szakosztályigazgató elmondta:

"Mindannyian tudtuk a VB után, hogy egy teljesen új helyzet előtt állunk. Hiszen megkezdődik a pálya rekonstrukciója, illetve a komoly gazdasági válság miatt nehéz időszak következik. Új edzőt szerződtettünk, érkezett 12-14 játékos - a szakmai munka kiváló, a csapat erősítése jól sikerült, és vannak még terveink. Amivel nagyot erősödtünk, az az, hogy egy új támaszt találtunk. Annak, hogy egy ilyen nagy cég három évre mellénk álljon, óriási jelentősége van.

Érezhetően nagy mankó kerül a hónunk alá a város részéről is, anyagilag és erkölcsileg egyaránt. Remélem, hogy a csarnok évről évre korszerűsödni tud, ezáltal csökkentve az üzemeltetési költségeket. A három láb, a Sapa, a város és az Alba Volán Zrt, ha az elkövetkezendő években is mellettünk fog állni, akkor remélem, folytatódik a fejlődésünk, és sok örömet szerzünk azoknak, akik szurkolnak nekünk. Ennek kapcsán bízom abban, hogy több jegyet és bérletet adunk el, mint tavaly.

Nagy változás történt az utánpótlásnál, a szakágat Fekti Bálint irányítja, aki 15 éves korától Finnországban játszott és elvégezte a finn szakedzői képzést. A fiatalítás útján vagyunk, remélem, ők is kemény munkával fogják építeni a jövőt. Szeptember 1-től elkezdjük a bérletárusítást, aug. 28-án a Zágráb ellen mutatkozunk be itthon, a tavalyi bérletek érvényesek lesznek még ekkor.

Az új bérletek az Ifj. Ocskay Gábor emléktornán lesznek először érvényesek. Lesznek félszezonos bérletek is, ez lehetővé teszi, hogy szurkolóinknak ne egy összegben kelljen ősszel egy nagyobb mennyiségű pénzt elkölteni."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >