Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Három fehérvári arany a szezonnyitó váltó ob-n
Három fehérvári arany a szezonnyitó váltó ob-n Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2024. május 21.
A Váltófutó Országos Bajnokság az első szabadtéri pályabajnokság, melyen az ARAK hagyományosan jól szerepel. Tizenhárom egységet indítottak idén a fehérváriak Kaposváron, az eseménnyel átadott, részben felújított Atlétikai Központban. A sikeres szereplés folytatódott, három bajnoki címmel, egy ezüstéremmel és két bronzzal gyarapodott az ARAK éremgyűjteménye.

 

– A legfiatalabbak, az U14-es korosztályban szereplők közül a 4×75 méteren dobogóra állhatott a fiú és a lány staféta is. A Gyovai Gergely, Grosz Zsombor, Farkas Zalán és Farkas Ádám összeállítású fiú csapat nagy előnnyel nyerte az első döntőt. A bajnokcsapat edzője Babos Rita, Szabó Dániel és Skoumal Péter! Lányoknál az „A” és a „B” jelű váltó is finalista lett, mely jól jelzi a korosztály erejét. A siker sem maradt el, harmadik és hetedik helyen zártak a fiatalok. A férfi sprintváltókhoz köthetők a következő bajnokságok is. Az U18-as fiúk a Kertész Kálmán, Ódor Balázs, Varga Botond, Tatai Bulcsú alkotta váltója ért először a célba. A felnőttek 4×200 méteren követték a jó példát, Csornai János, Szabó Dániel, Bolla Gergő és Mészáros Balázs is maguk mögé utasították a mezőnyt! A bajnokcsapat edzői Varga Tamás és Tölgyesi Előd, nevelőedzőik Olasz Tamás és Borsányi Zoltán.

Az U20-as korosztály is büszke lehet, hiszen a fiúknál a Czéh Tamás, Mészáros Balázs, Kerék Patrik, Trenka Ádám egység ez ezüst, míg a hölgyeknél Sándor Petra, Langmár Kata, Ritter Lola, Mészáros Luca bronzérmet vehetett át a 4×100-ak eredményhirdetésekor. Dobogót érdemelt volna, de éppen lecsúsztak a dobogóról az U14-es fiúk 4×600 méteren, hiszen másik futamba kerültek besorolásra, így nem versenyben dőlt el a bronzérem sorsa. Szinén negyedikként zárt a fiúk 4×400 méteres váltója. Két hatodik pozíció a U16-os lányok 4×100 és az U14-es lányok 4×600 méterén született. A két hetedik hely az U16-os fiúk 4×100 és az U14-es lányok 4×75 méteres „B” váltójának eredményeként született! – tájékoztatott Tölgyesi Előd szakosztályvezető

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >