Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Háromszor állhattak dobogóra az FKSE öklözői Egerben
Háromszor állhattak dobogóra az FKSE öklözői Egerben Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2024. május 21.
Kiválóan szerepeltek Európa egyik legnagyobb utánpótlás viadalán Egerben a Fehérvár Küzdősport SE (FKSE) tehetséges ökölvívói. Turós Arnold öt tanítványa indult a Bornemissza Emlékversenyen, s közülük háromnak akasztottak érmet a nyakába súlycsoportja eredményhirdetésén.

 

– A 73. Bornemissza Gergely Emlékversenyen 19 ország 381 sportolója indult, köztük olyan, az ökölvívásban kimagasló országok mint Ukrajna, Kazahsztán és Üzbegisztán, jónéhány Európa-bajnok és Ázsia-bajnok harcossal. Egyesületünk öt versenyzővel indult, s büszkén jelenthetem, hogy – bár aranyat nem sikerült nyernünk -, három tanítványom is dobogóra állhatott!

A lányoknál a serdülő 44 kg-os súlycsoportban érdekelt Bajcsi Flóra kiválóan bunyózott a fináléig, ám ott kikapott egy rutinosabb ukrán versenyzőtől, így az egyik ezüstérmet ő szállította nekünk. A junioroknál 66 kilóban Illés Nóra is eljutott a döntőig, ahol őt is egy kemény ukrán lány tudta csak megállítani, mindenesetre az ő ezüstje szintén szépen csillog.  Az 52 kg-os súlycsoportban az ugyancsak junior Nagy Zsófi önmagához képest nagyon sokat fejlődött, de a selejtezőben – ki más? – egy Ukrán lány legyőzte, így érem nélkül maradt.

A fiúknál junior 60 kg-ban Frank Dominik majd 2 év kihagyás után ezen a rangos versenyen tért vissza a kötelek közé. Első mérkőzését megnyerte egy kazah válogatott bunyós ellen, ám az éremig sajnos nem jutott el nagy létszámú és erős súlycsoportjában. A visszatérés mindenesetre megtörtént, sikerélmény, tanulság is van bőven, ami fontos a jövőt tekintve.

 

 

Szintén juniorok között a 66 kg-os Turós Levente már hozta azt, amit tud: felállhatott a dobogó 3. fokára! Levi elsőéves junior, így neki bőven lesz alkalma még fényesebb érmet „összeütni” ebben a rangos mezőnyben is. Egy kis „celebinfó” : Berki Mazsi velünk készül a nemzetközi Sztárboxra, és kihasználva ezt az erős mezőnyt, ő is eljött Egerbe egy jó kis 6 menetes Sparringra. 

Érdekesség, hogy Székesfehérvárról nemcsak a mi bunyósaink, hanem Horváth Balázs nemzeti bíró is lehetőséget kapott tudásának bővítésére, az egész hetet végig bíráskodta.

Összességében elmondhatom, hogy nagyon hasznos öt napot tudunk magunk mögött. – tájékoztatott Turós Arnold, a Fehérvár Küzdősport SE szakmai munkájának irányítója.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >