Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Balázs Barbi - Asszonypajtás konyhakaluza 21. századi spúroknak
Balázs Barbi - Asszonypajtás konyhakaluza 21. századi spúroknak Nyomtatás E-mail
Írta: Jaffa Kiadó   
2024. június 07.
Semmiből valamit, alig valamiből szinte bármit – könnyen, vidáman, felhajtás nélkül! (Könyvajánló)

 

Ez a könyv voltaképpen egy nulladik szakácskönyv. Azokat szeretné a konyhába csábítani, akik eddig főzni csak receptből, és kizárólag gazdagon felszerelt kamrával a hátuk mögött mertek. Azokat állítaná az otthoni koszt pártjára, akik már az idejét sem tudják, mikor készítettek utoljára ételt maguknak – pláne másoknak! –, és azoknak mutatná be a fenntartható konyhában rejlő változatosságot, akiknek meggyőződése, hogy ami spórolós, az korszerűtlen, dögunalmas és vacak. 


Bőven vannak benne receptek is – mégsem az ételek elkészítési módjairól, s végképp nem bonyolult menüsorok vagy egzotikus fogások műhelytitkairól szól elsősorban. Sokkal inkább arról, hogyan győzhetők le a konyhával kapcsolatos kisebbségi komplexusok, mi az a néhány alapvető és könnyen hozzáférhető élelmiszer és eszköz, ami ha van otthon, biztosan nem maradunk éhen. Miért épp a főzelék a legjobb hétköznapi ebéd, mi jót lehet enni egy koleszos kakaós tészta árából, és miért az otthoni konyha jelenti a frappáns választ a legtöbb táplálkozással kapcsolatos kihívásra, úgymint időhiány, árak, ilyen-olyan érzékenység és diéta.

 

 

 

BALÁZS BARBI újságíró, aki épp olyan szenvedéllyel főz otthon, mint ahogyan kóstol étteremben, amikor munkája úgy kívánja. A közösségi médiában Asszonypajtás néven osztja meg mindenki számára elérhető, de annál invenciózusabb receptjeit és praktikus tanácsait azokkal, akik leszoknának az ételrendelésről, az utcán, futtában bekapott péksüteményekről, és akik úgy spórolnának, hogy közben nem fosztják meg magukat az igazi, finom házikoszttól.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >