Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A siker titka – robotverseny és izgalmas tehetségek az Óbudai Egyetemen Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2024. június 11.
A siker titka – TDK Orientációs Délután címmel rendeztek programot hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Itt került sor a Bejczy Antal Robotverseny díjátadó ünnepségére és az elkészített munkák bemutatására is. A díjátadót a TDK versenyzők és WordSkills helyezettek rövid élménybeszámolói követték.

 


A siker titka – TDK Orientációs délutánt Nagyné Dr. habil Hajnal Éva nyitotta meg, aki elmondta, hogy az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara elkötelezett a tehetséggondozás mellett, és évek óta működtet tehetséggondozó programokat.

„Az Alba Regia Tehetségponttal éppen a múlt héten kaptuk meg az értesítést, hogy kiválóan akkreditált tehetségpont minősítést kapott." – tette hozzá. A Bejczy Antal robotversenyről szólva kiemelte, hogy ez a sikerekről szól, hiszen egy csomó diák jó megoldásokat épített, és működő robotokat hoztak létre. 

A Bejczy robotverseny főszervezője szerint az idei évben is nagyon színvonalas munkák készültek. Dr. Udvardy Péter docens, a Bejczy robotverseny főszervezője elmondta, hogy a megmérettetés története 2014-2015-re nyúlik vissza. A versenyt eredetileg középiskolások számára hirdették meg és az újdonságnak számító Lego Milestone Server 3 készletből készülő kreatív, saját munkát, saját kitalációt tartalmazó LEGO robotokat próbáltak ki. Voltak a versenynek további leágazásai is: kétéves időközönként egy Bejczy Junior versenyt is hirdettek, ami már az általános iskolás felső tagozatot próbálta megcélozni.

A versenyről szólva kiemelte, hogy a tehetségek felkutatása és bemutatása a cél. „Megpróbáljuk azokat az embereket összegyűjteni, akik szeretik és értik a programozást. Őket szeretnénk az egyetemhez vonzani, hogy – lehetőség szerint – amikor választanak, akkor a mi egyetemünket, illetve a mi karunkat válasszák. A versenyen idén is jó megoldások születtek, tényleg kreatív volt az egész történet, és nagyon tetszett, ahogy megoldották.” – tette hozzá Dr. Udvardy Péter, aki szerint voltak nagyon jó és még jobb megoldások, valamennyi diák bőven felülmúlta az átlagos robotprogramozási megoldásokat.

Az első helyezett a Hunyadi "Robotikai Hősök" csapata lett, a második helyen a Vörösmarty "VMgoLego" csapata végzett, a harmadik helyet pedig a Széchenyi "Mikrobi" csapata szerezte meg.

A program végén, akik még bírták lelkesedéssel, azok számára megmutatták az egyetem laborjait is, többek között például a VR labort, ahol egy kis játékra is lehetőség nyílt.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >