Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A vármegyei tanulmányi versenyek dobogósait díjazták Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2024. június 11.
A vármegyei tanulmányi és tehetséggondozó versenyeken díjazott tanulókat és felkészítőiket jutalmazták a Szent István Művelődési Házban. A több mint 2000 nevezett diák közül 165-en értek el első, második vagy harmadik helyezést a Fejér vármegyei döntőkön, ők könyvutalványt és emléklapot vehettek át a hétfői ünnepségen.

 Tantárgyi és tehetségkutató versenyeken jól szerepelt diákoknak szervezett díjátadó ünnepséget az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja. A 2023-24-es tanévben a Fejér vármegyei döntők első, második vagy harmadik helyén végzett tanulók vehettek át oklevelet és könyvutalványt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban hétfőn délután.

A város közössége nevében Mészáros Attila alpolgármester gratulált a tanulóknak, mint mondta "igazi példaképek vagytok", hiszen a mindennapi kötelező feladatokon túl, az itt jelenlévő diákok szabadidejük terhére is tanulnak, gyakorolnak. Háláját fejezte ki a pedagógusoknak is, akik meglátják és – ami talán még fontosabb – ki is hozzák a tehetséget a tanulókból.

2023 októberétől a májusi vármegyei döntőkig folyamatosan követték egymást a tantárgyi és tehetséggondozó megmérettetések. Több mint 2000, az iskolai fordulókra nevezett diák közül 165 tanuló ért el első, második vagy harmadik helyezést a vármegyei döntőkön – mondta el Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője. Köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan éreznek magukban "megfelelő energiát, lelkesedést és tudást, hogy elinduljanak a versenyeken és megmutassák, hogy mire képesek". Köszönetet mondott a felkészítő pedagógusoknak, a szervezésben, lebonyolításban, zsűrizésben segítőknek, valamint az intézményvezetőknek, fenntartóknak.

A díjak átadása előtt a tordasi Sajnovics János Általános Iskola és AMI-ból érkező Kisborsika énekegyüttes műsorát láthatta a közönség, akik a "Tiszán innen, Dunán túl…” országos népdaléneklési verseny Fejér vármegyei döntőjén kiemelt arany minősítést értek el.

A díjátadón jelen volt Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ vezetője és Király István, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI főigazgatója is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >