Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nyárindító kórusünnep ősbemutatóval a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2024. június 11.
Közös nyárindító koncertet adott a Comenius Kamarakórus és a Primavera Kórus szombaton a Hiemer-ház báltermében. A Comenius kórus ősbemutatóval is készült az estre, Reményi Attila Közelítő tél című, Berzsenyi Dániel versére írt kórusműve most csendült fel első alkalommal koncertteremben.

 Nyárindító hangversenyre várta a közönséget a Comenius Kamarakórus és a Primavera Kórus a Hiemer-Ház báltermébe. A koncertünnepen elsőként a Primavera kórus műsora hangzott el, Felix Mendelssohn-Bartholdy: A csalogány, Peter Ljondev: Ergen deda, John Rutter: Blow, blow thy winter wind, Sally K. Albrecht: Gloria, és Daróci Bárdos Tamás: Tavaszi leánytánc című műveivel. A kórust Burján Orsolya vezényelte. 

Ezt követően a Comenius Kamarakórus előadásában Thomas Morley: About the Maypole, Claudio Monteverdi: Lasciatemi morire, Kodály: Norvég leányok, Endl László: Missa Truncata – Sanctus, Reményi Attila: Közelítő tél, Szokolay Sándor: Miniatűr kantáta, Kodály: Esti dal című művei hangzottak el a koncertesten. 

A kórusok a családias hangulatú esten zárásként közösen énekelték el Farkas Ferenc: Pataki diákdalok című művét. A koncert díszvendégei Reményi Attila és Endl László zeneszerzők voltak, akiknek művei a Comenius Kamarakórus műsorában hangzottak el. 

Reményi Attila győri, lokálpatrióta zeneszerző, aki műveivel a hagyományt, főleg századunk zenei hagyományát ápolja, ugyanakkor jól ismeri az 1980-as évek szerteágazó avantgárd törekvéseit is és bátran kísérletezik a különféle eszközökkel, technikákkal műveiben. Közelítő tél című darabját Berzsenyi Dániel versére írta, és a kórusok számára nehézségekben, akadályokban, de váratlan szépségekben is bővelkedő darab most első alkalommal csendült fel koncerten, Lovrek Károly karnagy és a Comenius kórus több éves munkájának köszönhetően.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >