Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
„Tudom, hogy nincs igazad, tehát én győztem.” – az érvelésről csütörtökön Nyomtatás E-mail
Írta: Kopcsai Margit   
2024. június 13.
Az érvelési hibák izgalmas és fontos területet képviselnek az érvelés és a logika világában – ezek adják a Királykúti Társalgó témáját június 13-án, csütörtökön 18 órától a Királykút Emlékházban. Az est résztvevői Szemere Alexandrától, az MCC Vitaakadémia oktatási vezetőjétől kapnak tippeket arra, hogyan ismerjék fel ezeket a hibákat és hogyan kerüljék el őket annak érdekében, hogy racionálisabb és konstruktívabb párbeszédet tudjanak folytatni.

 Mindennapjaink során többször találkozhatunk érvekkel és gyakran szembesülünk olyan helyzetekkel, amelyek választás elé állítanak minket. Érvelési hibákkal, például személyeskedéssel vagy hamis okozattal a munkahelyén is gyakran találkozhat az ember – a gyakori érvelési hibák rontják a szervezeten belüli kommunikáció minőségét, sőt olykor a fejlődés gátjai is lehetnek.

Az előadás izgalmas és tanulságos utazásra hívja a résztvevőket az érvelési hibák világába. A szakértővel közösen felfedezik és megvizsgálják az érvelés során gyakran előforduló hibákat és tévedéseket, amelyek torzíthatják magukat az érveket, az érvelést, valamint téves következtetésekhez is vezethetnek. A résztvevők tippeket kapnak arra, hogyan ismerjék fel ezeket a hibákat, továbbá, hogyan kerüljék el őket annak érdekében, hogy racionálisabb és konstruktívabb párbeszédet tudjanak folytatni.

Szemere Alexandra az MCC Vitaakadémia oktatási vezetője. 2014 óta tanít érveléstechnikát, meggyőzéstechnikát és szociálpszichológiát a felsőoktatásban. A vita műfajaival, valamint a vitázás módszertanával az érvelés- és meggyőzéstechnika oktatása során ismerkedett meg, és azóta is elkötelezett híve a módszer oktatásának, hiszen remekül fejleszti többek között a kritikai gondolkodást, a lényeglátást, kommunikációs készségeket és a vitakultúrát is.

A június 13-i Királykúti Társalgóra a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon lehet jegyet váltani 1100 Ft-ért, a diák- és nyugdíjasjegy 900 Ft, 6 éves korig a belépés ingyenes. A kedvezmény igénybevételéhez nyugdíjas- illetve diákigazolvány felmutatása szükséges. Amennyiben elővételben minden jegy elkelt, a helyszínen már nincs lehetőség jegyvásárlásra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >