Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ötszörös világbajnok tartott tesiórát a Szent Imre sulisoknak
Ötszörös világbajnok tartott tesiórát a Szent Imre sulisoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2024. június 13.
Rendhagyó testnevelésóra keretében a kajak-kenu sportággal ismerkedtek a Szent Imre Iskola harmadik-negyedik osztályos diákjai a Csónakázó-tavon. A Vital Club SE által szervezett foglalkozáson a sportág alapjait Fidel László olimpiai ezüstérmes, ötszörös világbajnok kajakos és Csák Balázs kenuszakág-vezető ismertette, majd stabil, tengeri kajakokkal és kilencszemélyes túrakenuval szállhattak vízre a gyerekek.

 


A Csónakázó-tóra szervezett sportágbemutató testnevelésórát a Vital Club SE a Szent Imre Iskola harmadik és negyedik osztályosainak. A gyerekeknek Fidel László olimpiai ezüstérmes, ötszörös világbajnok kajakos és Csák Balázs kenuszakág-vezető mutatta be a sportágat.

Egy testnevelésóra alatt megtanulhatják a diákok azt, hogy mi a kajak és a kenu között a különbség, melyik lapátot hogyan kell fogni, és stabil, biztonságos hajókban ki is próbálhatják a két szakágat, így szinte pár perccel az érkezés után már vízen is voltak a Szent Imre Iskola 4/a-sai.

A Csónakázó-tó nemcsak a sportág alapjaival való ismerkedésre alkalmas – mondta el Csák Balázs, hiszen aki versenyezni szeretne, akár heti hat alkalommal is tud edzést végezni a tavon, illetve a Koronás Parkban lévő Kajakvárban.

Persze azokat is várják, akik csak hobbiként tekintenek a kajak-kenura: „Nem feltétlenül az a cél, hogy olimpiai bajnokokat neveljünk, hanem egy olyan közösséget alkotunk, amiben jó itt lenni, ad egy rendszert az életüknek és ahol jól érzik magukat." – emelte ki Fidel László.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >