Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Hódok menüsora volt a nyerő
A Hódok menüsora volt a nyerő Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós/SZKKK   
2024. június 17.
Rengeteg játék és borsó minden mennyiségben: gyereknapba oltott borsófesztivál részesei lehettek azok, akik a szombat délelőttöt a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban töltötték. A főzőversenyt idén is a Hódok csapata nyerte: zöldséges marharaguból, zöldborsóval töltött canneliből és zöldborsókrémből álló menüjükre maximális pontszámot kaptak a zsűritől.

 


Már kora reggeltől gyerekzsivajtól volt hangos a városrész közösségi központjának kertje. Nerf céllövölde, óriás Legoland, textiltáska-festés, arcfestés, tapadókorongos íj, lengőteke, darts, csocsó és az intézmény saját játszótere várta a gyerekeket – de a legnagyobb sláger a Happycopter volt: sokan szerették volna átélni a repülés élményét.

„Borsóból bármit lehet főzni” – mondja el minden esztendőben Szöllősi Istvánné ötletgazda-főszervező, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnöke. Erre erősített rá Sasvári Csilla rádiós szerkesztő-műsorvezető is az esemény megnyitóján: mint mondta, hatodik esztendeje zsűrizi az itt készült fogásokat, és még sose evett két egyforma ételt. Halmos Monika fitoterapeuta, író, a zsűri új tagja pedig elárulta, hogy sose vett még részt borsós ételek főzőversenyén, ezért kíváncsian várja, milyen ételek készülnek majd.

Tizennégy csapat jelentkezett az idei közösségi főzésre, kisebb-nagyobb létszámmal. A visszajárók mellett új „alakulatok” is érkeztek idén, például a Tupperware elnevezésű csapat, amelyik újoncként rögtön meg is szerezte a második helyezést egy grillezett csirkemell, naan kenyér, zöldborsós citromfűmártás összeállítású menüvel. Idén újdonság volt a versenyben, hogy csak fával lehetett tüzelni, az ételek többsége bográcsban készült, ehhez képest rendkívül változatos volt a rendezvény „étlapja”, és nagyon bonyolult ételeket is bevállaltak a versenyzők. A harmadik helyezett, évről évre visszajáró Borsószemek csapata sem egyszerű ételt választott az idei versenyre: tárkonyos-gombás borsószószt készítettek spagettivel.

A bonyolult ételek közé tartozott a Hódok zöldséges marharagu, zöldborsóval töltött canneli és zöldborsókrém összeállítása is. A zsűri a verseny kezdetén szokás szerint körbejárt a főzőhelyeken, és Boda János gasztronómus rá is csodálkozott erre a menüsorra, mert nehéz volt elhinni, hogy beleférnek vele a verseny idejébe – de éppen sikerült nekik az utolsó percekben a zsűri elé tálalni a győztes menüsort, amire maximális pontszámot kaptak.

A főzés közben igazi bulihangulat alakult ki, Unyi József muzsikája megmozgatta a csapatokat, sokan perdültek táncra a nosztalgiaslágereket hallva. A táncos hangulatot fokozták a MissCsipop Dance tánciskola növendékei, akik a rekkenő hőségben is helyt álltak, pörgős bemutatót tartottak legfrissebb koreográfiáikból. Az eredményhirdetés előtt a Fedák Sári Színház művészeinek műsorát hallva is sokak lába megmozdult: Újhelyi Andrea és Sárkány Krisztián népszerű operettslágerekből kötött egy csokrot erre az alkalomra.

A szórakoztató program végére a zsűri meghozta a döntést: már a főzés közben is bele-beleszagoltak a bográcsokba, aztán lelkiismeretesen mindent végig is kóstoltak, pontoztak. Az első díjat a Hódok csapata vihette haza, második lett a Tupperware, a harmadik helyet pedig a Borsószemek szerezték meg. A legszebben a Trikrek tálalták ételüket, a közönség által legfinomabbnak ítélt ételért pedig a Jóbarátok vehették át az elismerést Szöllősi Istvánné főszervezőtől.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >