Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ügyészséghez fordul a Fidesz-KDNP a BKV-nál történtek miatt
Ügyészséghez fordul a Fidesz-KDNP a BKV-nál történtek miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. augusztus 20.

ImageA fővárosi ellenzék "a legközelebbi jövőben" sorozatban fog az ügyészséghez fordulni a BKV-nál történt botrányos kifizetések miatt. Erről Tarlós István, a budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője beszélt szerdán újságíróknak. "Mivel nagyon sok jelből ítélve azt kell gondoljuk, hogy semmi remény nincs rá, hogy a BKV-nál és a főváros vezetésében történtekről a közvélemény tényleg pontos, a valóságnak megfelelő, hiteles tájékoztatást kapjon, ezért arra lehet számítani, hogy a legközelebbi jövőben a fővárosi ellenzék sorozatosan az ügyészséghez fog fordulni" - fogalmazott Tarlós István.

 

Hozzátette: értelmetlennek tartják az "erőlködést", hogy a problémákat házon belül rendezze az MSZP-SZDSZ koalíció, ezért döntöttek úgy, hogy egyetlen megmaradt lehetőségként az ügyészséget választják. "Itt nem egy-két végkielégítésről van szó, hanem közel 200 tanácsadói szerződésről" - hangsúlyozta a politikus, akinek tájékoztatása szerint távozó alkalmazottaira az "utóbbi egy-két évben" kettő, míg tanácsadásokra 2006. október 1-je óta három milliárd forintot költött el a közlekedési vállalat.

Tarlós István példaként öt esetet említett, kitért Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes általa H. É.-nek nevezett szóvivőjének alkalmazására, illetve négy tanácsadói szerződésre. H. É.-ről szólva elmondta, hogy a sajtós 2008. január 10-től a városüzemeltetési és városgazdálkodási főpolgármester-helyettessel, mint megbízóval szerződéses jogviszonyban állt, miközben 2007 februárjától a BKV-nál is főállásban dolgozott.

Fizetése tegnapi kilépésekor 581 ezer forint volt havonta, 2007. február óta fizetéssel, prémiummal és egyéb juttatásokkal együtt számára a BKV 23 millió 600 ezer forintot fizetett ki - jegyezte meg Tarlós.

 

Image
Fotó: Fidesz

A Fidesz-KDNP képviselője kitért egy 2007 októberében, 7,5 millió forint plusz áfa értékben kötött és november 8-án már ki is fizetett szerződésre "a milleniumi földalatti luxusmetróvá történő pozicionálásáról", valamint egy másik - 2008 áprilisában született és 2008 májusában ellentételezett - hasonló összegért írt tanulmányra a libegő és a sikló népszerűsítéséről.

Tarlós István szólt egy 2007. áprilisi, a közszolgálati televízió akkori elnökének rokonával kötött "válságkommunikációs" tanácsadói szerződésről is, amelynek címén 50 millió forint kell a BKV-nak kifizetnie. 2007 márciusában a Political Capital nevű kommunikációs céggel kötött 32 millió forintos szerződést a tömegközlekedési vállalat "a BKV érdekeinek kormányzati érvényesítését és kormányzati megítélésnek javítását célzó lobbistratégia" kidolgozásáról - fejtette ki.

Mindezt úgy - tette hozzá -, hogy Hagyó Miklós, Horváth Csaba és Steiner Pál, a fővárosi közgyűlés szocialista vezetői parlamenti képviselők, Steiner pedig ezenkívül még budapesti ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és a regionális fejlesztési tanács elnöke is volt. Tarlós István cáfolta azt a szocialista véleményt, miszerint Hagyó Miklósnak nincs felelőssége az említett ügyekben, hiszen "a vezetők közötti munkamegosztás alapján, a titokszobákkal rendelkező, gyanúskifizetések sorát eszközölő BKV felügyeletét 2006. október elseje óta teljes felhatalmazással" a szocialista főpolgármester-helyettes látja el.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >