Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Búcsúzik a várostól Chikara Sugano, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fuvola-szólamvezetője
Búcsúzik a várostól Chikara Sugano, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fuvola-szólamvezetője Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2024. június 19.
Chikara Sugano 5 éve varázsolja el Székesfehérvár közönségét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kötelékében, most azonban eljött a búcsú ideje, Japánban folytatja művészkarrierjét. Előtte azonban, június 23-án, vasárnap, délután 3 órától az ARSO székházban egy különleges koncertet ad, zenésztársaival, -barátaival. A KONCERT INGYENES!

 

A vasárnap délutáni búcsúkoncerten felcsendül majd Mozart D-dúr fuvola triója, Kummer C-dúr fuvola triója, valamint Kuhlau Grand triója. Olyan zenésztársakkal készül a nem mindennapi koncertre, mint Burján Gabriella (hegyedű), Nojiri Mishiya (brácsa), Valkó Béla (cselló), Hámori Zsófia (fuvola), Shimada Saori (fuvola), valamint Yamagami Sohei (zongora).


Chikara Sugano 1989-ben született Shizuokában, Japánban, és 15 évesen kezdett fuvolázni. A Senzoku Gakuen Zenei Főiskolán (Kawasaki, Japán) és a Zürichi Művészeti Egyetemen tanult, mesterei Kyoko Ueda, Prof. Maria Goldschmidt, Sabine Poyé Morél, Jun Sugawara és Haika Lübcke voltak. Első díjakat nyert a Shizuoka Fuvolaversenyen, a párizsi „Les Clé d’Or 2015” versenyen, a Szlovén Nemzetközi Zenei Versenyen, valamint az olaszországi Treviso Nemzetközi Zenei Versenyen. Szólistaként számos rangos, főként európai zenekarban játszott, többek között a Shizuokai Szimfonikus Zenekarban, a zürichi opera zenekarában és a Berni Szimfonikus Zenekarban, de muzsikált az argoviai filharmonikusokkal, a lengyel filharmonikusokkal, a prágai királyi filharmonikusokkal és a müncheni szimfonikusokkal is.


Érdemes lesz ellátogatni a Szabadságharcos út 59-be ezen a kellemesnek ígérkező vasárnap délutánon, hogy a művész is érezze, itt mindig otthon lesz.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >