Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az Alba Bástya egyik csapata 2. helyezést ért el a Kihívás Napja 2024 versenyben
Az Alba Bástya egyik csapata 2. helyezést ért el a Kihívás Napja 2024 versenyben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. június 19.
Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ évek óta részt vesz a Kihívás Napja programban. Idén – a tavalyi évhez hasonlóan – 2. helyen végzett egyik csapatuk a Magyarország Legsportosabb munkahelye országos versenyben.

 „Intézményünk munkatársaival négy évvel ezelőtt csatlakoztunk először a Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett Kihívás Napja programjához, munkahelyek kategóriában. A teljesítendő kihívás az volt, hogy a munkavállalóinkkal minél többet mozogjunk, sportoljunk és a különböző napi sportaktivitásainkat, mozgásteljesítményeinket egy online felületen rendszeresen rögzítsük négy héten keresztül. Az akkor indult nyolcfős csapatnak és kollégánknak, Akkermann Ferencné Ritának, a Kihívás Napja intézményi szervezőjének és mozgatórugójának köszönhető, hogy minden évben egyre többen szeretnék megmérettetni magukat az Alba Bástya dolgozói közül, és évről évre egyre nagyobb létszámmal regisztrálunk a versenyre. Három éve már 3 csoport 24 fővel, azt követően 9 csoport 38 fővel, majd ebben az évben már a dolgozók több mint fele – minden szakmai egységet képviselve –, összesen 8 csapat 44 fővel csatlakozott a májusi végi kihíváshoz.” – újságolta örömmel Tiszt Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője.

Mint mondta, nagyon örülnek az eredménynek: „intézményvezetőként különösen büszke vagyok arra, hogy az évek során az Alba Bástyánál arra törekedtünk, hogy intézményi csapatainkkal minél több közös, szabadidőben végzett mozgással, edzéssel, közös étkezéssel, különböző csapatépítő és rekreációs programmal, jó hangulatú élményekkel teljesítik a hónap kihívásait az egészséges életmód jegyében, hozzájárulva a munkatársak fizikai és mentális jóllétéhez. A fentiekkel is erősítve a dolgozók közötti összetartozást, valamint az egészséges és aktív életmódra való törekvést.”

A Magyarország Legsportosabb Munkahelye verseny mellett meghirdetett „Táplálkozz okosan!” kihíváshoz” is örömmel csatlakoztak. Itt a „játék” része volt, hogyan tudják kreatív módon beépíteni munkahelyi menüjükbe az egészséges ételeket, hogyan tudják biztosítani a munkavégzés során a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt. A hetente kapott, az egészségtudatos táplálkozáshoz kapcsolódó feladatok teljesítésével is minél több munkatársukat igyekeztek megszólítani és bevonni.

Az országos versenyben munkahely kategóriába benevezett 286 csapatból az Alba Bástya Központ 8 csapatának eredményei: 2., 12., 24., 50., 69., 108., 158. és 254. helyezés. Emellett a kategóriában megtartott sorolás nyertesei között három Alba Bástya csapat is szerepel.

„A Kihívás Napja aktivitási akcióban való részvétellel munkatársainkkal a sportolás élményén és egészségünk megőrzésén túl – a korábbi évek nyereményutalványait beváltva – több sporteszközzel, így például lépcsőzőgéppel, ellipszistrénerrel, evezőpaddal, szteppadokkal, edzőszalagokkal gazdagodtunk, egész évben biztosítva a minden dolgozónk számára elérhető sportolás lehetőségét.” – összegezte az eredményeket és élményeket Tisztl Henrik.

A nyereményt a pénteken megszervezett díjátadó ünnepségen vehették át az Alba Bástyás csapattagok.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >