Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Íjászat, várfürdőzés, pálinkakóstoló Nyomtatás E-mail
Írta: Magyar Ágnes Zsófia   
2009. augusztus 20.

ImageIdén  a Békés megyeiek rendezték meg Szanazugon a Fidelitas XII. országos nyári táborát. A több száz fős társaság kenuzhatott a Körösön, csillagászati előadást hallgathatott és egészségnapon is részt vehetett. Mindemellett egy bajnok mesterszakács, Prohászka Béla betyárpecsenyéjét is megkóstolhatta. A táborban természetesen szóba kerületk bel- és külpolitikai kérdések is.

 

Szerda délután benépesedett a doboz-szanazugi Ifjúsági Üdülőközpont, miután az ország minden pontjáról összejöttek a fiatalok az évente szokásos dzsemborira. A beköltözés és csapatfelosztás után Ágh Péter országos elnök, Farkas Zoltán képviselőtestületi alelnök, valamint Simon István Tamás, Doboz polgármestere köszöntötte a táborlakókat. Ezt követően a fergeteges nyitóbuli következett, s ezzel megkezdődött a csapatépítés - lévén, hogy a szállást adó házikók jó alkalmat teremtettek az egy-egy pohár ital melletti szomszédolásra.

A nulladik nap után megkezdődött az érdemi "munka", s a csapatoknak számos kihívással kellett megküzdeniük, hogy minél több pontot szerezzenek. A sportvetélkedők és ügyességi játékok mellett intellektuális kikapcsolódásra is sor került: csütörtökön az egészségnap keretében felvilágosító előadások következtek: drogprevencióról és a HPV vírusról is számtalan hasznos gondolatot osztottak meg velünk.

Ezt követően Békéscsaba polgármestere mellett a tábor vendége volt Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, aki a jelen politikai helyzet elemzése mellett számos hasznos instrukcióval látta el a Fidelitas csapatát a jövő évi választásokra vonatkozóan, s ígéretet tett arra, hogy egy év múlva - már a reménybeli kormányváltás után - ismét eljön az ifjúsági szervezethez.

A politikus előadása után pedig az időközben csapatonként- cigányzenekari aláfestés mellett - elkészített remek marha-és birkapörkölt elfogyasztás következett. Az estét a karaoke-verseny és buli zárta. Ha egy gyors, nem reprezentatív felmérést végeznénk a táborlakók körében "A legjobb programok" kategóriában, szinte biztos, hogy a péntekiek végeznének első helyen: kenuzás, íjászat, díjnyertes pálinkakóstolás, várfürdőzés - igazi kuriózumnak számítanak egy nyári tábor keretei között.

Az esti betyárpecsenye pedig csak feltette a pontot arra a bizonyos "i"-re. Ilyen ráhangolódás mellett nem volt nehéz szombaton az utolsó mérkőzéseken jól szerepelni, miután ismét kaptunk a testiek mellé egy kis szellemi muníciót, ezúttal Németh Zsolt, a Külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnökétől. A külpolitikus reménytelinek nevezte a leendő polgári kormány külkapcsolatait, középpontba helyezte a határon túli magyarok autonómia-kérdését, s beszélt a szlovák nyelvtörvényről is.

Az utolsó délután a "királyi pár" jelenlétében telt - időben ugyanis néhány évszázaddal visszaröpültünk, s a meglehetősen vidám ügyességi versenyen számos középkori megmérettetésnek kellett eleget tennie a csapatoknak. Az est fénypontja, a "záróakkord" a - jobb esetben már órák óta gyakorolt színielőadás volt - több-kevesebb sikerrel, és rengeteg nevetéssel.

Ezúton gratulálunk a zöld, a narancssárga és a piros csapatnak a dobogós sikerhez! A gyulai, békéscsabai és valamennyi XII. Fidelitas nyári tábor-szervezőnek pedig köszönjük a lelkesedést, a kreativitást és a vendégszeretetet!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >