Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Boldog születésnapot Marika néni!
Boldog születésnapot Marika néni! Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2024. június 22.
Derűs, mosolygós születésnapos fogadta a jókívánságokat azon a péntek délelőtti köszöntésen, amelyen Földi Zoltán, a Felsőváros önkormányzati képviselője adta át a város ajándékát és a miniszterelnöki oklevelet Farkas Béla Lászlóné Marika néninek a 90. születésnapja alkalmából.

 


Farkas Béla Lászlóné Kalocsán született 1934-ben, heten voltak testvérek és nagy szeretetben nőttek fel. Székesfehérvárra ment férjhez és az ONCSA-telepen kezdtek építkezni 1957-ben. Marika néni az akkor a Vértanú utcában működő ruhagyárban kezdett dolgozni és egészen nyugdíjazásáig, 55 éves koráig ott varrt minőségi zakókat. Édesapja szabó volt, ezért választotta a ruhaipari szakmát. 1980-ban megkapta a „Kiváló Munkáért” kitüntető jelvényt, amit személyesen az Országházban adott át neki Keserű Jánosné könnyűipari miniszter. Férje lakatos volt és közösen építették fel otthonukat, aminek kertjét néhány évvel ezelőttig saját maga gondozta.

Marika néninek két gyermeke született, Béla és Krisztina. Lánya és férje, Csaba, illetve két unokája segítenek Marika néninek a mindennapokban. Béla fia sajnos 1981-ben, 21 évesen egy Móri úti balesetben életét vesztette. Farkas Béla Lászlóné 55 éves korában ment nyugdíjba, szeretetben éltek férjével egészen 2012-ig, azóta sajnos egyedül él, de vidám és mosolygós a hétköznapokban is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >